Σταύρος Θεοδωράκης: «Όχι μηχανισμούς, όχι συντεχνίες, όχι κολλητούς, όχι συμφέροντα. Ένα νέο ανοιχτό μεγάλο προοδευτικό κίνημα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, υποψήφιος για την αρχηγία του Νέου Προοδευτικού Φορέα, παρευρέθηκε στη Ναύπακτο το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Περιοδείας του με σύνθημα «Βαρέθηκες τους μονολόγους; Συζητάμε με το Σταύρο».

Στη διαλογική συζήτηση με φίλους στο βιβλιοκαφέ Adagio II, ανέφερε τη σημασία και την ανάγκη να ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες για την εκλογή του αρχηγού του Νέου Φορέα του Κέντρου. Απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτών επανέλαβε ότι αγωνίζεται για την ανάδειξή του ως αρχηγού και ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι μπορεί να είναι αρχηγός αλλά και στρατιώτης.

Μίλησε ακόμη για:

  • Την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από Ανεξάρτητη Αρχή και τη σύνδεση της απόδοσης με την αμοιβή και την εξέλιξή τους,
  • Τα Πανεπιστήμια χωρίς κομματικές παρατάξεις αλλά και τις εκλογές φοιτητών με ενιαίο ψηφοδέλτιο,
  • Τη μείωση γενικών γραμματειών και διευθύνσεων Υπουργείων και Οργανισμών με αντίστοιχη άμεση πρόσληψη νοσηλευτών και γιατρών,
  • Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας που είναι η νεανική φτώχεια και η φυγή νέων Ελλήνων στο εξωτερικό,
  • Την τολμηρότητα των προτάσεων του Μακρόν για την Ευρώπη που παρουσίασε ο Γάλλος Πρόεδρος στην Πνύκα και τη Σορβόννη, κλπ.

Τέλος παρουσίασε τα πιστεύω του «προκειμένου να κάνουμε μαζί του ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά» όπως υπογράμμισε. Μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοδωράκης παρακολούθησε την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου στο λιμάνι της πόλης.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος