Περιοδεία του υποψήφιου Δημάρχου Αγρινίου σε υπηρεσίες

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Αγρινίου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της παράταξης «Αγρίνιο, Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», Σταύρος Καμμένος.

Επίσκεψη σε ΟΑΕΔ και ΕΛ.ΑΣ.

Στην επίσκεψή του στον ΟΑΕΔ και στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, τον κ. Καμμένο συνόδευαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του.

Στον ΟΑΕΔ, τους υποδέχθηκαν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, καθώς και ο προϊστάμενος του Οργανισμού κ. Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από την υλοποίηση μιας υγιούς συνεργασίας ΟΑΕΔ και Δήμου και τα κρατικά προγράμματα απασχόλησης που έχουν ως στόχο να συνδράμουν στην εύρεση εργασίας για τους άνεργους.

Στην Αστυνομική Διεύθυνσης Ακαρνανίας, ο κ. Καμμένος και τα στελέχη του συναντήθηκαν με τον Ταξίαρχο κ. Παπαευθυμίου. Συζητήθηκαν θέματα παραβατικότητας και αστυνόμευσης της περιοχής, αλλά και γενικότερα προβλήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της διεύθυνσης.

Ο κ. Καμμένος αμέσως μετά την συνάντηση δήλωσε: «Δήμος και Αστυνομική Διεύθυνση οφείλουν να συνεργάζονται.Η παραβατικότητα ανθεί εκεί που υπάρχει αδιαφορία και εγκατάλειψη.Χρειάζονται λοιπόν πρωτοβουλίες , ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με επίκεντρο την ασφάλεια του πολίτη στο οποίο ο Δήμος θα έχει ενεργό ρόλο και θα παρεμβαίνει δραστικά υποστηρίζοντας το έργο της αστυνομίας, όπου χρειάζεται».

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο

Επίσκεψη έκαναν και στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα τη νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου.

Συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ανδρέα Τσώλη, την προϊσταμένη της Ιατρικής υπηρεσίας κ. Σούκη, τον δ/ντή διοικητικών υπηρεσιών κ. Πατσιαλό, και την προϊσταμένη της υγιειονομικής υπηρεσίας κ. Λιάγκα.

Όλοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν τον κ. Καμμένο για τις συνθήκες που επικρατούν στην κορυφαία νοσηλευτική μονάδα του Νομού. Αναφέρθηκαν στην αύξηση του προϋπολογισμού, στην πρόσληψη νέων γιατρών, την ενεργειακή αναβάθμιση της ψυχιατρικής κλινικής, την αξιοποίηση και την ανάδειξη του ΚΕΦΙΑΠ Αγρινίου και την εκπαίδευση ιατρού ακτινολόγου, ούτως ώστε να τεθεί σε λειτουργία επιτέλους ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας να καθίστανται ολοένα και καλύτερες, ενώ ζήτησε απ’ όλους τους αρμοδίους να προχωρήσουν με γρηγορότερο ρυθμό τις προσλήψεις προσωπικού. Ζήτησε επίσης την επιτάχυνση των ενεργειών για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλαιού νοσοκομείου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος συναντήθηκε τέλος με εργαζόμενους του Ιδρύματος, στους οποίους δήλωσε ότι «τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του θα συνεχίσουν να είναι δίπλα τους, σε κάθε δίκαιο αίτημά τους», ευχαριστώντας τους παράλληλα «για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλλουν με σκοπό την εκπλήρωση των καθηκόντων τους».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος