Ολοκληρώνουν τα επόμενα 24ωρα οι αρμόδιες υπηρεσίες Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, τη διαδικασία επανεξέτασης των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου, με στόχο την καλύτερη και δικαιότερη καταβολή του.

Όπως γράφει το dikaiologitika.gr, ο έλεγχος που γίνεται αφορά τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί για τα μισθωτήρια και τους ιδιοκτήτες των μισθωμένων κατοικιών, έτσι ώστε η καταβολή της επιδότησης να πραγματοποιηθεί για περιπτώσεις πολιτών – ενοικιαστών που πραγματικά βρίσκονται σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Χωρίς να έχει ακόμα καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία της επόμενης καταβολής, εκτιμάται ότι από την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανελέγχου θα προκύψει με ακρίβεια ο τελικός αριθμός των δικαιούχων, άρα και το κονδύλι που απαιτείται.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα, είχαν υπερβεί τους 20.800 οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν τη συγκεκριμένη ενίσχυση, ενώ κάθε μήνα απαιτούνται πάνω από 2,7 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται, επίσης, ότι η χορήγηση της επιδότησης ενοικίου, μαζί με την επιδότηση σίτισης, που καταβάλλεται μέσω της αξιοποίησης της Κάρτας Αλληλεγγύης, αλλά και τη δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν παραταθεί για ένα τρίμηνο έως τα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η επιδότηση ενοικίου καταβάλλεται στους ιδιοκτήτες και το ποσό είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με τυχόν δικές τους βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος