Πλησιάζουν οι μέρες για την πρώτη πληρωμή του Επιδόματος Παιδιού του ΟΠΕΚΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του ΟΠΕΚΑ κ. Πλιάκη στο dikaiologitika.gr, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης πρόκειται να καταβάλλει την πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού στις 29 Μαρτίου. Αν δεν προλάβουν οι υπηρεσίες να είναι έτοιμες μέχρι αυτή την ημερομηνία, τότε, λόγω του Πάσχα, η πρώτη δόση θα καταβληθεί έως τις 3 Απριλίου.

Ο υπολογισμός του ύψους της α’ δίμηνης δόσης του επιδόματος θα γίνει με βάση τις εκκαθαρισμένες φορολογικές δηλώσεις του 2017 και με τα περσινά Α21, ενώ το ύψος των επόμενων δόσεων θα προσδιοριστεί με βάση τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί φέτος.

Στόχος του Οργανισμού είναι η καταβολή της κάθε δίμηνης δόσης του επιδόματος να γίνεται το αργότερο σε ημερομηνία μέχρι στις 25 για κάθε δεύτερο μήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Εργασίας με την αναπροσαρμογή στο πρόγραμμα των επιδομάτων παιδιών, το 92% των 740.000 δικαιούχων θα δει αύξηση στο ποσό του επιδόματος που θα λαμβάνει στο εξής από μικρή έως σε ποσοστό 110%, ενώ μόλις ένα 8% (κυρίως υψηλόμισθοι τρίτεκνοι) θα δει μειώσεις από μικρές έως λίγο μεγαλύτερες σε σχέση με τα ποσά των επιδομάτων που ελάμβανε μέχρι σήμερα.

dikaiologitika.gr
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος