Ξεκίνησε η εκκαθάριση των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού

Από το μεσημέρι της Τρίτης (26/3) ξεκίνησε η διαδικασία εκκαθάρισης των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού, ενώ η πλατφόρμα των αιτήσεων έκλεισε προσωρινά έως την καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης. Μετά την πρώτη φετινή πληρωμή αναμένεται να επαναλειτουργήσει για νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020, για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει αίτηση φέτος.

Όσοι έχουν ήδη υποβάλει επιτυχώς αίτηση Α21, πρέπει να γνωρίζουν ότι έχει ισχύ ενός έτους και δεν χρειάζεται να επαναλάβουν την διαδικασία ούτε καν μετά την υποβολή της νέας φορολογικής δήλωσής τους.

Σε ό,τι αφορά την πληρωμή αναμένεται να γίνει μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου. Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και 26 Μαρτίου και αυτή θα έχει εγκριθεί.

Για την χορήγηση της δόσης θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περσινή φορολογική δήλωση), ενώ το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.

Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες όπως και το 2018.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος