Δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση το νόμου για τα όπλα

Επεισόδιο σε κατάλυμα όπου διαμένουν αλλοδαποί πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (12/3) στο Αιτωλικό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τουλάχιστον πέντε άγνωστοι δράστες μπήκαν σε προσωρινό κατάλυμα αλλοδαπών απαιτώντας χρήματα και κινητά τηλέφωνα. Σε προσπάθεια ενός 29χρονου να τους αποτρέψει, οι δράστες τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στο στήθος.

Ο 29χρονος, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει νοσηλευόμενος.

Η Αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Στην σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει:

«Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου ενεργούνται επισταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε τουλάχιστον αγνώστων δραστών, οι οποίοι το βράδυ της Δευτέρας (12/3), στο Αιτωλικό, εισήλθαν σε προσωρινό κατάλυμα όπου διαμένουν αλλοδαποί, απαιτώντας χρήματα και κινητά τηλέφωνα των διαμενόντων. Οι δράστες τελικά αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και ένα τσαντάκι μέσης, ενώ στην προσπάθεια 29χρονου παθόντα, υπηκόου Μπαγκλαντές να τους αποτρέψει, ένας από τους δράστες τον πυροβόλησε στο στήθος τραυματίζοντάς τον σοβαρά».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος