Σειρά επισκέψεων στα σημεία που θα δημιουργηθούν οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών «Λιμνοθάλλαζα».

«Διαπιστώσαμε οτι στο ένα σημείο έχει ήδη κατασκευαστεί η βάση, στην οποία θα τοποθετηθεί η μονάδα, ενώ στο δεύτερο οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Και στα δύο σημεία έχουν ήδη τοποθετηθεί κολώνες της ΔΕΗ» σημειώνουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας και υπογραμμίζουν: «Διαπιστώσαμε επίσης οτι και τα δύο σημεία βρίσκονται σε αγροτική γη και περιμετρικά τους υπάρχουν καλλιέργειες και κτηνοτροφία, ενώ το ένα απέχει 500 μόλις μέτρα απο την θάλασσα».

Θυμίζουμε επίσης ότι έχει κατατεθεί προσφυγή στον Υπ. Περιβάλλοντος την οποία έχουν υπογράψει 150 πολίτες της περιοχής. «Με δεδομένη την αρνητική απόφαση του Δ. Συμβουλίου της 23/3 για το θέμα, αλλά και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, περιμένουμε απο τις αρχές και τους αρμοδίους να αναλάβουν, επιτέλους, δράση. Δηλώνουμε οτι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα και να οργανώνουμε τις αντιδράσεις μας. Στο μέλλον του τόπου μας, πρέπει να έχουμε όλοι λόγο και ενεργή δράση», καταλήγει η Πρωτοβουλία Πολιτών «Λιμνοθάλλαζα».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος