Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση εννέα έργων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Δύο έργα στην Αιτωλοακαρνανία

Εννέα νέα έργα στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, με συνολικό προϋπολογισμό 8.032.000 ευρώ εντάσσονται και εξασφαλίζουν χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ύστερα από πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Οι σχετικές αποφάσεις υπεγράφησαν την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018.

Τα έργα

  1. Η ανακατασκευή γηπέδου 7χ7 στην Κατούνα της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (με συνθετικό χλοοτάπητα), προϋπολογισμού 129.350,00 ευρώ.
  2. Η αντικατάσταση και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Σαραβαλίου στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας προϋπολογισμού 351.500 ευρώ.
  3. Η ανακατασκευή της Γέφυρας στον χείμαρρο Ρούσκουλα στην Νέα Μανωλάδα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, προϋπολογισμού 730.000 ευρώ.
  4. Η αποκατάσταση και επέκταση –αναβάθμιση της Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Δυτικής Αχαΐας (στη θέση Φλόκα), προϋπολογισμού 916.360 ευρώ.
  5. Έργα σταθεροποίησης πρανών και συντήρησης της οδού Πάτρα-Χαλανδρίτσα-Καλάβρυτα, προϋπολογισμού 4.125.000 ευρώ.
  6. Η κατασκευή κόμβου Καλλιθέας επί της εθνικής οδού με αριθμό 33 Πάτρα-Τριπόταμα, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
  7. Έργα βελτιώσεων στα Δημοτικά Στάδια Καλαβρύτων, Σκεπαστού και Πετσάκων του Δήμου Καλαβρύτων, προϋπολογισμού 319.880 ευρώ.
  8. Η βελτίωση γηπέδων Τ.Κ. Αμυγδαλιών και Κάτω Σαμικού του Δήμου Ανδρίτσαινας –Κρεστένων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
  9. Η αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Γαστούνης Δήμου Πηνειού στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, προϋπολογισμού 310.000 ευρώ.

Δηλώσεις Κατσιφάρα

«Είναι έργα με άμεση αναφορά στην καθημερινότητα του πολίτη, στην βελτίωση των υποδομών και στην διευκόλυνση της προσβασιμότητας», ανέφερε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας. Προσθέτοντας ότι «η Περιφέρεια δείχνει καθημερινά και στην πράξη το ενδιαφέρον της για περιοχές μακριά απ’ τα αστικά κέντρα, κυρίως σε ό,τι αφορά στα δίκτυα υποδομών τους. Ειδικά το έργο συντήρησης της οδού Πάτρα-Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας θα εξυπηρετήσει χιλιάδες κατοίκους μιας μεγάλης ζώνης στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος