Αναλύθηκε το θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι τρέχουσες εκλογικές διαδικασίες

Η ενημέρωση όλων των υποψήφιων που θα λάβουν μέρος στις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των νέων Δημοτικών Αρχών της περιόδου 2019-2023 ήταν το αντικείμενο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 στο Αγρίνιο.

Η ημερίδα, η οποία διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Ελλάδας (ΠΕΔ.Δ.Ε.), έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (πρώην Τράπεζα της Ελλάδας), ενώ προσκεκλημένοι ήταν όλοι οι υποψήφιοι Επικεφαλής και Σύμβουλοι των υπό συγκρότηση Δημοτικών και Κοινοτικών συνδυασμών της Αιτωλοακαρνανίας.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της ημερίδας, εισηγητής της όποιας ήταν η κα. Βιβή Γεωργακοπούλου, στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών, αναλύθηκε διεξοδικά όλο το θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι τρέχουσες εκλογικές διαδικασίες, ενώ στον διάλογο που ακολούθησε δόθηκαν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και απορίες των συμμετεχόντων.

Ανάλογες ενημερωτικές ημερίδες θα λάβουν χώρα τις επόμενες μέρες και στις δυο άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐας και Ηλείας), ώστε ν’ αποφευχθούν φαινόμενα δυσλειτουργιών και παρερμηνείας των κείμενων εκλογικών διατάξεων.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος