Στα γραφεία του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Αιτωλοακαρνανίας «Ο Θαλής» βρέθηκαν μαθητές από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Κωνσταντίνου, στις 14 και 16 Μαρτίου αντίστοιχα.

Οι 85 περίπου μικροί μαθητές, παρουσία των εκπαιδευτικών τους και στο πλαίσιο εκπαιδευτικής ενημερωτικής εκδρομής μιας και στο μάθημα της Φυσικής υπάρχει το κεφάλαιο του ηλεκτρισμού, παρακολούθησαν μία παρουσίαση με θέμα «το ηλεκτρικό ρεύμα και εμείς» που έφτιαξε και παρουσίασε ομάδα του Συνδέσμου. Η παρουσίαση είχε ως στόχο να ενημερώσει τους μαθητές για το πόσο χρήσιμο είναι το ηλεκτρικό ρεύμα στην ζωή τους, αλλά να τους τονίσει και τι κινδύνους κρύβει. Επίσης αναφέρθηκαν προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων και ζημιών που μπορεί να προκληθούν από κακή χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε προβολή βίντεο από τον προτζέκτορα με τίτλο «Το ταξίδι της ηλεκτρικής ενέργειας» και κατόπιν έγιναν κάποια μικρά πειράματα.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαρίστησε θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και των 2 σχολείων για την ιδιαίτερη τιμή που τους έκαναν με την παρουσία τους και ευχήθηκαν το ίδιο παράδειγμα να ακολουθήσουν και άλλα σχολεία της περιοχής.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη των δύο σχολείων στον Σύνδεσμο:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος