Από πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο της Ναυπάκτου

Ένας πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα στην Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με ενημέρωση από το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» και αφορά στο Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου (1). Ο πλειστηριασμός έχει μετατραπεί σε ηλεκτρονικό και θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο της Ναυπάκτου, ενώ αφορά αγροτεμάχιο.

Γι’ αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά 609 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Έχουν προγραμματιστεί επίσης τρεις (3) πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δήμο πανελλαδικά και δύο (2) πλειστηριασμοί για χρέη προς τις Εισπρακτικές Εταιρείες Κοινοχρήστων. Αφορούν διαμερίσματα, τραπεζοκαθίσματα, ηλεκτρικές συσκευές και εξοπλιστικό υλικό.

«Καταγγέλλουμε την παράνομη μεταφορά ηλ. πλειστηριασμών από μία πόλη σ’ άλλη, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των αντιδράσεων των Κινημάτων και των τοπικών κοινωνιών» αναφέρει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του και καλεί «όλους τους πολίτες να αντισταθούν και να αγωνιστούν ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής περιουσίας (σπίτια – μαγαζιά – χωράφια), να σηκωθούν από την Νιρβάνα του καναπέ, να ενεργοποιηθούν ενάντια σε κάθε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό – εξώσεις – διακοπές ρεύματος και νερού. Ο αγώνας είναι κοινός για όλους».

Το Σωματείο «Δικαίωμα στη ζωή» παλεύει και αντιστέκεται ενάντια:

  • «Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας.
  • Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη από 500 € και άνω, από Εφορία, Ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, Εταιρείες Κοινοχρήστων και Δήμους που άρχισαν από 27 Απριλίου.
  • Στις διακοπές ρεύματος και νερού που είναι κοινωνικά αγαθά.

Οι συλλήψεις εναντίον των μελών των Κινημάτων και γενικά του λαού που εναντιώνεται στα Ειρηνοδικεία και τα Συμβολαιογραφικά γραφεία κατά της αρπαγής της λαϊκής περιουσίας δεν μας τρομοκρατεί, δεν μας φοβίζει, αντίθετα μας δυναμώνει.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος