85 οι ωφελούμενοι του Δημοτικού Λαχανόκηπου

Ξεκινούν και φέτος οι ανοιξιάτικες καλλιέργειες στον Δημοτικό Λαχανόκηπο του Δήμου Αγρινίου, ο οποίος λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό τεμάχιο εντός του αστικού ιστού της πόλης και σύμφωνα με την Διεθνή φιλοσοφία της αστικής γεωργίας.

Στους 85 ωφελούμενους μοιράστηκαν περίπου 2.800 σπορόφυτα (αγγούρι, ντομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκύθι κλπ), για να ξεκινήσουν τις ανοιξιάτικες καλλιέργειές τους οι κηπουροί. Σε κάθε ωφελούμενο παραχωρείται κηποτεμάχιο των 50-70 τ.μ., φυτώρια, νερό άρδευσης, όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για τις καλλιεργητικές φροντίδες και γεωτεχνική υποστήριξη από επιστημονικό προσωπικό, ώστε να καλλιεργεί τα οπωροκηπευτικά που προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειάς του σε τρόφιμα.

Η καλλιέργεια δε, γίνεται με απόλυτα βιολογική μέθοδο και με υποχρέωση των δικαιούχων να διαθέτουν ένα μικρό τμήμα της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Η λειτουργία του στοχεύει και σε φιλοπεριβαλλοντικές ενημερωτικές δράσεις (βάσει του άρθρου 1 του Κανονισμού Λειτουργίας του, Αριθμ. Αποφ ΔΣ 243/2017), σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τον Δημοτικό Λαχανόκηπο επισκέπτονται σχολεία του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, ώστε οι μαθητές να ενημερώνονται με βιωματικές δράσεις για θέματα οικογενειακής και βιολογικής γεωργίας, για την κομποστοποίηση, την κυκλική οικονομία κλπ., φυτεύοντας και γνωρίζοντας τους παραδοσιακούς σπόρους.

Επικοινωνία: Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής, τηλ. επικοινωνίας 26413-63452-56. Επίσης μπορούν να επικοινωνούν και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected]

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος