Την παρουσίαση του βιβλίου της Αρετής Ασημάκη – Ροκά με τίτλο: «Η Υφαντική τέχνη στην Αιτωλοακαρνανία – Ευρυτανία» πραγματοποιούν η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Γυμναστική Εταιρεία. Η Εκδήλωση (την οποία θα συντονίσει η φιλόλογος Βιβή Κότσαλη – Κατσακιώρη) θα γίνει στο Παπαστράτειο Μέγαρο το Σάββατο 24 Μαρτίου, ώρα 7:00 μμ.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από το προφίλ σας στο facebook, κάντε LIKE στη σελίδα του agriniovoice.gr.

Ομιλητές:

Άλκης Ράφτης, Πρόεδρος του Θεάτρου Ελληνικών χορών «Δώρα Στράτου» με θέμα: «Η Παράδοση στην Υφαντική Τέχνη».

Βαρβάρα Δεληβοριά, Βυζαντινολόγος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η Υφαντική Τέχνη Χτες – Σήμερα – Αύριο»

Δώρα Μονιούδη – Γαβαλά, Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου, με θέμα: «Το έργο του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας για την καταγραφή και προβολή του πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας: ένα από τα λαογραφικά δεδομένα η υφαντική τέχνη της Αρετής Ασημάκη – Ροκά»

Μετά την εκδήλωση θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα: «Υφαντική Τέχνη του Παραδοσιακού αργαλειού από τον Όμηρο έως σήμερα». Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10:00 πμ έως 13:00 μμ. 06:00 μμ έως 09:00 μμ. Σάββατο και Κυριακή κατόπιν συνεννοήσεως στα τηλέφωνα: 6946 938149. 2641024420. Διάρκεια έκθεσης: 30 – 04 – 2012

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος