Στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι Μαθητές του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

Ένα ακόμη Περιφερειακό Συμβούλιο Μαθητών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 και ώρα 09:30, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα. Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου θα βρεθούν αυτή τη φορά οι μαθητές του 50ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεχίζοντας την πρωτοβουλία της για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη λειτουργία του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος θα υποδεχτεί τους προσκεκλημένους μαθητές, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα.

Πρόκειται για τη δράση που υλοποιεί η Περιφέρεια, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας.

Οι μικροί Περιφερειακοί Σύμβουλοι αρχικά θα παρακολουθήσουν το ενημερωτικό βίντεο «Η Περιφέρεια στο Κέντρο» με τον ηθοποιό Γιάννη Τσιμιτσέλη, σε σκηνοθεσία του Πατρινού Παναγιώτη Φαφούτη, όπου εξηγεί μέσα από ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων τον ρόλο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις τόσο σε σχέση με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, όσο και για ζητήματα της περιοχής.

Στόχος είναι, μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, να προωθηθεί η συμμετοχικότητα των αυριανών ενεργών πολιτών και παράλληλα το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως κορυφαίο όργανο της Αυτοδιοίκησης, να αποτελέσει ένα ανοικτό βήμα για τους νέους.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος