Το καλωσόρισμα των χορευτών των άλλων χωρών έκαναν χορευτικά τμήματα της πόλης

Πλημμύρισε από κόσμο η πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, το βράδυ της Πέμπτης 22 Αυγούστου, για την Ελληνική βραδιά με παραδοσιακούς χορούς από τοπικά τμήματα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος: Χορευτικό τμήμα Δήμου Αγρινίου, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Άνω Ζερβοχωρίου Νάουσας», Λαογραφικός Όμιλος ΓΕΑ, Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Μερακλήδες», Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, «Τα Μανουσάκια», «Οι Ρίζες», «Το χοροστάσι», Παγκρήτιος Σύλλογος, Σύλλογος Ποντίων «Δ Ψαθάς», Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Ζορμπάς», Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος «Η Ρούμελη», Σύλλογος Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου καλωσορίζοντας όλους τους χορευτές δήλωσε: «Απόψε συγκροτήματα της πόλης μας χορεύουν για όλους εμάς και ταυτόχρονα καλωσορίζουν χορευτές από μακρινές χώρες που βρίσκονται στην πόλη μας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών. Είναι μια γιορτή της πολιτιστικής κληρονομιάς και κουλτούρας τιμώντας τα έθιμα που χαρακτηρίζουν τον κάθε λαό».

Πολύτιμη βοήθεια στη διοργάνωση της βραδιάς παρείχε η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου.

Σήμερα, Παρασκευή 23 Αυγούστου, στις 20:00, θα γίνει η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ, στην κεντρική πλατεία. Θα προηγηθεί η παρέλαση των Χορευτικών συγκροτημάτων κατά μήκος της οδού Παπαστράτου (απ’ το Πάρκο μέχρι την Πλατεία Δημοκρατίας) κι ενδιάμεσες στάσεις για χορό στους δρόμους της πόλης.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος