Στο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί έκθεση με θέμα: «Παιχνιδοϊστορίες: Παιχνίδια στην Αιτωλοακαρνανία 1940-2010» από τους φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο των μαθημάτων «Θέματα Λαϊκού Πολιτισμού» της κ. Κ. Γκουγκουλή, «Ανάδειξη και Προβολή Πολιτισμικών Αγαθών» της κ. Ν. Πάντζου και «Διαχείρισης Ψηφιακών Πολιτισμικών Προϊόντων» του κ. Γ. Στυλιαρά.

Η έκθεση, που γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου, στοχεύει στην ανάδειξη του παιχνιδιού ως πηγής δημιουργικότητας αλλά και ως ιστορικού τεκμηρίου για την πρόσληψη και την εμπειρία της παιδικής ηλικίας ,από την περίοδο της Ναζιστικής Κατοχής μέχρι το γύρισμα του 21ου αιώνα, στην περιοχή του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής της Αιτωλοακαρνανίας. Την έκθεση πλαισιώνει η συλλογή Ελληνικών βιοτεχνικών παιχνιδιών 1950-1960 της συλλέκτριας Νίνας Καρακώστα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά σεμινάρια κατασκευής χειροποίητων παιχνιδιών.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10.00-14.00 και 18.00-21.00

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  https://eventdppnt.wordpress.com Facebook: Παιχνιδοϊστορίες / Παιχνίδια στην Αιτωλοακαρνανία 1940-2010.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 24 Μαΐου 2017 και ώρα 19:30.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη Α και Β Κ.Α.Π.Η. Αγρινίου, ΕΛΕΠΑΠ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος