Έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (25/7) στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου Ν. Καραπάνου, η έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση κινδύνων πυρκαγιάς.

Η σύσκεψη -προληπτικού χαρακτήρα- είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται με αντίστοιχο αντικείμενο συζήτησης τους τελευταίους μήνες και σκοπό είχε τόσο την επικαιροποίηση των σχεδίων αντιμετώπισης κινδύνων πυρκαγιάς, όσο και τον συντονισμό των υπηρεσιών. Παράλληλα, έγινε καθορισμός ενεργειών και δράσεων για την μέγιστη ετοιμότητα σε περίπτωση εκδήλωσης φαινομένων πυρκαγιάς.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γ. Καραπαπάς και Π. Σταράμος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιτωλ/νίας Χριστόφορος Μπόκας, ο Υποδιεθυντής Δ/νσης Αστυνομίας Αιτωλίας Κ. Κακούσης, ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜ Θ. Κουφός, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Χαρ. Κιρκινέζος εκπρόσωποι των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλ/νίας Ιωάννης Τέγας. Κλήθηκε επίσης το Δασαρχείο Μεσολογγίου, χωρίς όμως να συμμετέχει εκπρόσωπός του.

Κατά την έναρξη της σύσκεψης, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών της Αττικής καθώς επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων.

Καθαρισμοί αστικών χώρων στον Δήμο Μεσολογγίου

Ο Δήμος πραγματοποίησε επίσης προγραμματισμένες παρεμβάσεις καθαρισμών αστικών εκτάσεων από την εποχική βλάστηση. Ο καθαρισμός περιλαμβάνει όλες τις δημοτικές ενότητες και γίνεται εκατέρωθεν των δρόμων με τα κατάλληλα μηχανήματα. Ταυτόχρονα στις ίδιες παρεμβάσεις του Δήμου περιλαμβάνονται ασφαλτοστρώσεις με ειδικό μηχανικό εξοπλισμό για την βελτίωση οδοστρώματος αλλά και την συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος