Όμορφη γιορτή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε. πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου.

Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους Ξηρομερίτες και φίλους να αισθανθούν σε οικείο περιβάλλον και να καμαρώσουν τα χορευτικά των Συλλόγων απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και Συλλόγου Μοναστηρακιωτών.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε εκ μέρους του Συμβουλίου για την παρουσία τους και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και δύναμη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, Κώστας Γεωργούλας και ο Παναγιώτης Χολής, Πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνοσμοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ).

Το χορευτικό του Συλλόγου Φυτειωτών παρουσίασε χορούς της περιοχής, με τραγούδια του αξέχαστου Τάκη Καρναβά. Το χορευτικό του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από Ρούμελη, Ήπειρο και από τα Νησιά του Αιγαίου. Εντυπωσίασαν δε τους παρευρισκόμενους και καταχειροκροτήθηκαν.

Στη συνέχεια ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Βασίλειος Πόπης, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και τα μέλη του Συμβουλίου την έκοψαν και την μοίρασαν στους Συλλόγους-μέλη της Ομοσπονδίας, καθώς και σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος Δημήτρης Στεργίου ευχήθηκε σε όλα τα μέλη, αλλά και σε όλους τους Ξηρομερίτες και φίλους μια καλή χρονιά.

 

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος