Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια» διοργανώνουν η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων, που διοργανώνουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠ), η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας (ΕΕΧ), η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων (ΕΕΛ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου (κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδας).

Το θέμα θα αναπτύξει η κ. Ευθυμία Γιαννιτσιώτη, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α΄, Δ΄ Παθολογική Κλινική Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Συντονιστής: Γεώργιος Ροϊδης, Εκδότης

Στόχος της Εκστρατείας Ενημέρωσης είναι να γίνει κατανοητό και ξεκάθαρο από όλους τους Δημότες:

  • Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι
  • Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση
  • Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος