Διπλή επίθεση Καμμένου σε Παπαναστασίου για Αθλητισμό και Παιδεία

Ανοιχτή εκδήλωση για τον Αθλητισμό πραγματοποίησε ο Συνδυασμός «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» με ομιλητές τον επικεφαλής Σταύρο Καμμένο και τον Γ.Γ. Αθλητισμού Τζούλιο Συναδινό, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, στο «PAN-ΚΑΦΕ».

Στην εκδήλωση διατυπώθηκαν διαμαρτυρίες από τους εκπροσώπους φορέων, ενώ τονίσθηκε η «απραξία της απερχόμενης Δημοτικής αρχής στην αξιοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων για πρόσληψη γυμναστών».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε στην εκδήλωση: «Παρότι αντιπολίτευση η Παράταξή μας στον Δήμο, την προηγούμενη πενταετία κατόρθωσε μέσω μεθοδικών πιέσεων και συντονισμό να γίνει πράξη η ολοκλήρωση των εργασιών του κλειστού Γηπέδου στην Αερογέφυρα Αγρινίου, να δεσμευθεί ποσό για την ανακατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στον Άγιο Κωνσταντίνο, καθώς και να τοποθετηθεί χλοοτάπητας στο Γήπεδο της Λεπενούς».

Επίθεση σε Παπαναστασίου για την Παιδεία

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Καμμένος επιτίθεται στον κ. Παπαναστασίου για την Παιδεία, κάνοντας λόγο για ανυπαρξία σχεδίου και ενδιαφέροντος από την Δημοτική Αρχή για τα σχολεία. «Όταν λείπει το σχέδιο και το ενδιαφέρον, περισσεύει η υποκρισία και οι ανακρίβειες για τα σχολεία…» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Όταν μετά από θητεία 5 χρόνων ο απολογισμός της απερχόμενης Δημοτικής αρχής για τα σχολεία είναι στη λογική: ‘με τα χρήματα που είχαμε,κάναμε ότι μπορούσαμε γιατί είχαμε μείωση στη Κρατική χρηματοδότηση έως 60% (όταν αυτό βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια), τότε είναι φανερό ότι λείπει το όραμα,το σχέδιο και το πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην πόλη μας.

Γιατί η αλήθεια που μας δείχνουν οι αριθμοί είναι ότι τόσο η τακτική χρηματοδότηση της Σχολικής Επιτροπής,όσο και η επιπρόσθετη χρηματοδότηση είχαν ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

– Συγκεκριμένα τα στοιχεία από τους απολογισμούς της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αγρινίου(είναι αναρτημένοι στην Διαύγεια)όχι μόνο δεν δείχνουν μείωση 60% αλλά και αύξηση από το 2014 περίπου 22%:

Απολογισμός 2014 (αρ. απόφ. 5/2015: Α΄/θμια: 853.982,02 ευρώ – Β΄/θμια: 712.284,67 ευρώ. ΣΥΝΟΛΟ: 1.566.266,69 ευρώ)
Απολογισμός 2018 (αρ. απόφ. 7,8/2019: Α΄/θμια: 967.160,18 ευρώ – Β΄/θμια: 757.002,67 ευρώ. ΣΥΝΟΛΟ: 1.724.162,85 ευρώ)

– Ταυτόχρονα ο Δήμος Αγρινίου(χωρίς να ‘’κοπιάσει’’ ιδιαίτερα η Δημοτική αρχή)εντάχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών στα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ με χρηματοδότηση εξασφαλισμένη,με μόνη υποχρέωση το απαιτούμενο τεχνικό δελτίο.

Συγκεκριμένα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2018:1.100.000 ευρώ για σχολικά κτίρια,360.000 ευρώ για παιδικές χαρές,75.000 ευρώ για ίδρυση νέων τμημάτων σε παιδικούς σταθμούς. ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2019:1.220.000 ευρώ για αναβάθμιση 19 παιδικών σταθμών και άλλα προγράμματα για κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στα σχολεία ή για υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στα σχολεία…

– Για το πρόβλημα της σχολικής στέγης το σχέδιο της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής είναι ανύπαρκτο,δεν ασχολήθηκε με το μεγάλο πρόβλημα των Νηπιαγωγείων (στεγάζονται σε μαγαζιά και πυλωτές), ούτε για δεσμεύσεις νέων οικοπέδων, ούτε με την μελέτη να χτιστεί Νηπιαγωγείο σε ήδη δεσμευμένο οικόπεδο για την ανέγερση του 2ου Νηπιαγωγείου στον Άγιο Χριστόφορο και επιπλέον έκανε… 2 ολόκληρα χρόνια να αποφασίσει ποιο Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει στο καινούργιο κτήριο κοντά στο Πανεπιστήμιο και βέβαια ούτε λόγος για ενδιαφέρον και σχέδιο(ούτε ένα τηλέφωνο στα σχολεία…)για τις εγγραφές που λήγουν σήμερα στα Νηπιαγωγεία και στα οποία του χρόνου θα φοιτήσει το σύνολο των προνηπίων. ΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΤΩΝ 5 ΕΤΩΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΤΩΝ 4 ΕΤΩΝ,φανερώνοντας την σκόπιμη παραμέληση της προσχολικής εκπ/σης.

Επειδή δεν περιμένουμε από την σημερινή Δημοτική Αρχή να κάνει σ΄ένα τρίμηνο ως την λήξη της θητείας της για τα σχολεία όσα δεν έκανε σε 5 χρόνια, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ-για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά μας από τα φίδια-γιατί πλέον από την αρχή της σχολικής χρονιάς ο Δήμος δεν αναλαμβάνει ούτε αυτή την ευθύνη…»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος