Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εγκαθίδρυση της επτάχρονης δικτατορίας της 21ης Απριλίου. Τα γεγονότα που προηγήθηκαν, όσα ακολούθησαν στη διάρκειά της, έως τις μέρες κατάρρευσης και παράδοσης της σκυτάλης στην αστική κυβέρνηση «Εθνικής Ενότητας» υπό τον Κ. Καραμανλή (24 Ιούλη 1974), προσφέρουν πλούσια συμπεράσματα.

Το ΚΚΕ θεωρεί αναγκαίο να μελετήσει το χαρακτήρα της στρατιωτικής δικτατορίας 1967 – 1974, τους παράγοντες που οδήγησαν στην επικράτησή της, τη σχέση της οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής της με εκείνες της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, τη στάση του εργατικού – λαϊκού κινήματος σε σχέση και με την προγραμματική και οργανωτική ετοιμότητα του ΚΚΕ. Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή τα 50 χρόνια από την εγκαθίδρυση της δικτατορίας, παράλληλα με την Ανακοίνωση της ΚΕ για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα, που δημοσιεύτηκε στης 5 Μαρτίου στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», κυκλοφορεί από τη «Σύγχρονη Εποχή» μια ειδική έκδοση με τίτλο «Δικτατορία 1967 – 1974, κείμενα και ντοκουμέντα, επιμέλεια Τμήμα Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ». Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί μια πρώτη συλλογική εκτεταμένη μελέτη του ΚΚΕ για την περίοδο 1967 – 1974 και το πρόπλασμα στην επεξεργασία του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ, Γ΄ τόμος 1967 – 1974, που ήδη βρίσκεται υπό διαμόρφωση.

Η Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με αφορμή την συγκεκριμένη έκδοση, διοργανώνει πολύμορφες εκδηλώσεις για την παρουσίασή της.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

-Την Παρασκευή 21/4 & ώρα 21:00, στην Δημοτική Αίθουσα «Τρομπούκη», η ΚΟΒ Αμφιλοχίας διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου ενώ θα γίνει και απαγγελία ποιήματος. Την παρουσίαση θα κάνει η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

-Την Κυριακή 30/4 & ώρα 11:00, στο «Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο», η ΚΟΒ Μεσολογγίου και η ΚΟΒ Αιτωλικού διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου, ενώ θα γίνει και απαγγελία ποιήματος. Την παρουσίαση θα κάνει ο Κώστας Δρόσος, μέλος της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

-Την Τετάρτη 3/5 & ώρα 20:30, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η ΚΟΒ Βόνιτσας διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου και μαρτυρίας εξόριστου της εποχής. Την παρουσίαση θα κάνει η Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος