Η νεολαία του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας με τη μαζική της συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΑΕ Παναιτωλικός σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έδειξε πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο της στο Σχολικό, Αθλητικό και γενικότερο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Εκατοντάδες μαθητές πήραν μέρος στη μεγάλη γιορτή που στήθηκε στο γήπεδο του Παναιτωλικού και έστειλαν σε όλους μήνυμα, ότι η επόμενη μέρα πρέπει να είναι μια καλύτερη μέρα.

Η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα σε συμμετοχή μαθητών και παλμό εκδήλωση, με εκατοντάδες παιδιά να βροντοφωνάζουν τα συνθήματά τους διαχωρίζοντας τη θέση τους απ’ το κατεστημένο, το παλιό, το άρρωστο, το σαθρό και απαιτώντας να γίνει το γήπεδο χώρος χαράς, γιορτής, πολιτισμού και συναδέλφωσης, είναι το τεράστιος όφελος που άφησε η σημερινή συνάθροιση.

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός, με ανακοίνωσή της, εκφράζει «ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους μαθητές, για το μάθημα που έδωσαν με τα μηνύματά τους, το χαμόγελό τους, την χαρά που αποτυπώθηκε στα παιδικά τους πρόσωπα»!

Με μότο «κατεβάζουμε τα κάγκελα και τους φράκτες των γηπέδων, ανεβάζουμε τον πήχη της ποιότητας όσων συμμετέχουν στη γιορτή του ποδοσφαίρου» η ΠΑΕ και οι μαθητές απέδειξαν την Τετάρτη (20/4) ότι αυτή η προσπάθεια -κόντρα σε όσους επιμένουν να παραμένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν– έρχεται να κυριαρχήσει.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε με την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου να συνοδεύει τις ομάδες στην επίσημη παράταξή τους, μπροστά από πανό με συνθήματα και την αποθεωτική υποδοχή των μαθητών – θεατών.

Στον πρώτο αγώνα το 2ο Λύκειο Αγρινίου, που κατέκτησε φέτος το Σχολικό πρωτάθλημα του νομού, νίκησε με 1-0 την ομάδα Καθηγητών/Δασκάλων. Ερτίλ και Ερίκος Κονταξίου, που διακρίνονται πανελλαδικά για τις επιδόσεις τους στο Free Style Football, ξεσήκωσαν τους μαθητές με τα ζογκλερικά τους σ’ ένα μοναδικό σόου, που συνοδεύτηκε από χορευτικό του Dance Academy. Στον δεύτερο αγώνα συναντήθηκε το παρελθόν του Παναιτωλικού με το μέλλον. Η ομάδα των Παλαίμαχων του Συλλόγου με την ομάδα Κ15 και το… μέλλον νίκησε με 1-0.

Από τις πιο δυνατές στιγμές της εκδήλωσης, ήταν το μουσικοχορευτικό δρώμενο που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς». Με το τραγούδι «Την πατρίδα μ’ έχασα» και τους ποντιακούς χορούς, θύμισαν σε όλους τον ξεριζωμό των προγόνων τους και κάθε ξεριζωμό που δημιουργεί χιλιάδες πρόσφυγες. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα στην ξενοφοβία.

Οι δεσμοί του Παναιτωλικού με τα σχολεία, αναδείχτηκε με τον αγώνα της Επαγγελματικής ομάδας με Μικτή ομάδα αποτελούμενη από μαθητές των Λυκείων, στον οποίο επικράτησε ο Παναιτωλικός 2-0 με γκολ του Ρουμπουλάκου και του Μουνιός.

Ένας μαθητής από κάθε Σχολείο (αναδείχτηκαν μετά από κλήρωση) εκτέλεσαν πέναλτι στους τερματοφύλακες Κυριακίδη και Κριστιάνο, ενώ στη συνέχεια απονεμήθηκαν αναμνηστικά (απεικόνιση του Τίτορμου) στους συμμετέχοντες και η εκδήλωση έκλεισε με τη Σχολή χορού Dance Academy να καλεί στον αγωνιστικό χώρο τους μαθητές – θεατές, σε ένα μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα, που πλημύρισε με χαρά και χαμόγελα το γήπεδο.

Η ΠΑΕ κλείνει την ανακοίνωσή της εκφράζοντας «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμμετέχοντες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ξεχωριστά σε κάθε νέο και νέα, που με την παρουσία του λάμπρυνε την εκδήλωση».

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος