Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τα εγκαίνια του Ιερού Ναού στο Ματσούκι

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, μέσα στην πανηγυρική ατμόσφαιρα της εορτής των Θεοφανείων, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Γεωργίου, στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας. Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και  τέλεσε τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού, ενώ προεξήρχε στην πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην εγκαινιασθείσα Αγία Τράπεζα.

Κατά την διάρκεια της τελετής των Εγκαινίων ο αρχιμ. Μακάριος Αντωνόπουλος, ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, εξηγούσε στους πιστούς τα τελούμενα, ώστε να κατανοούν καλύτερα τα στάδια της ακολουθίας.

Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κοσμάς συνεχάρη τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Χαράλαμπο Τριάντη και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν για την προετοιμασία της τελετής των Εγκαινίων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον μακαριστό εφημέριο της Ενορίας π. Σπυρίδωνα Καττή, ο οποίος συνετέλεσε τα μέγιστα στην ανέγερση και την αποπεράτωση του Ναού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα προηγούμενα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και τον εφημέριο π. Ανδρέα Νασόπουλο ο οποίος ξεκίνησε την ανοικοδόμηση.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος