Πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017, το μεσημέρι, τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η κεντρική εκδήλωση των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε στο 198ο χλμ. του αυτοκινητοδρόμου, στα Ιωάννινα, όπου ο Πρωθυπουργός ανέφερε κατά την ομιλία του: «Είναι μεγάλη η χαρά μας καθώς παραδίδουμε οδικό έργο στρατηγικής σημασίας για την Ήπειρο, ένα έργο που βγάζει από την απομόνωση τη Δυτική Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το έργο είναι «ένα όραμα για χιλιάδες πολίτες μιας ξεχασμένης γωνιάς της πατρίδας μας, το οποίο παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο αυτό δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ανάπτυξη, στο εμπόριο, στον τουρισμό και θα παίξει ρόλο στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου».

Ακριβά τα διόδια

Σε λειτουργία τίθενται όλα τα διόδια της Ιονίας Οδού ταυτόχρονα με την εγκαινίαση του αυτοκινητοδρόμου, που έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, 5 Σεπτεμβρίου. Το κόστος των διοδίων είναι 12,50 ευρώ για το σύνολο της διαδρομής από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, ενώ από την Αθήνα, μαζί με Ολυμπία Οδό και Γέφυρα το κόστος ανέρχεται σε 37,25 ευρώ.

Καλά νέα για το Αγρίνιο

Καλά νέα υπάρχουν και για το Αγρίνιο, αφού ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε έργα για τη σύνδεση της πόλης με τον αυτοκινητόδρομο, ενώ τόνισε ότι θα γίνουν επίσης έργα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αλλά και την επέκταση της Οδού μέχρι την Κακαβιά και την Αμβρακία Οδό.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος