Απεβίωσε ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Απεβίωσε στις 8:40 το βράδυ της Τρίτης (4/12) στο σπίτι του, στην περιοχή της μαρίνας, ο Σπύρος Δούκας.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1928. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός και για τις υπηρεσίες του στην πατρίδα παρασημοφορήθηκε. Μετά τον γάμο του με τη Νανά, μπήκε στην οικογένεια της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναλαμβάνοντας αρχικά την ευθύνη των οικονομικών υποθέσεων του εκδοτικού οργανισμού, ενώ το 1987 ανέλαβε τα ηνία της εφημερίδας.

Δήλωση Παπαναστασίου

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Σπύρου Δούκα:

«Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό από την απώλεια του Σπύρου Δούκα. Άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον Τύπο αλλά και στην κοινωνία με το ανεξάντλητο και πλούσιο φιλανθρωπικό έργο μέσω του Ιδρύματος «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα». Τoν αποχαιρετούμε με συγκίνηση και σεβασμό και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Δήλωση Κατσιφάρα

Δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα για την απώλεια του Σπύρου Δούκα:

«Άνθρωπος ευγενής, αλτρουιστής, γενναιόδωρος, ένας ευπατρίδης του Τύπου και ένα πρόσωπο που ενέπνεε σεβασμό και εξέπεμπε αξιοπρέπεια. Αυτός ήταν ο Σπύρος Δούκας η απώλεια του οποίου μας κάνει όλους φτωχότερους.

Ο Σπύρος Δούκας συνέδεσε τ’ όνομα του με μια λαμπρή περίοδο για την εφημερίδα «Πελοπόννησος». Μια περίοδο τεχνολογικών αλλαγών και αναβαθμίσεων στο περιεχόμενο της εφημερίδας, πάντα με σεβασμό στους συνεργάτες του, στους δημοσιογράφους, στους τεχνικούς, στο διοικητικό προσωπικό, στους ανθρώπους που θεωρούσε οικογένεια του.

Εργάστηκε, επίσης, συνολικά για την αναβάθμιση του περιφερειακού Τύπου, ως ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων ενώ, μέσα απ’ το ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα», προσέφερε σημαντικό κοινωνικό έργο, κατά κανόνα αθόρυβα και μακριά απ’ τα φώτα.

Στους οικείους του αλλά και σ’ όλους τους ανθρώπους που συμπορεύτηκαν μαζί του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια».

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Αναλυτικά:

«Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε για τον θάνατο του Σπύρου Δούκα που επί σειρά ετών διετέλεσε εκδότης της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

Ο εκλιπών υπήρξε κατά την διάρκεια της ζωής του ένα αξιοσέβαστο μέλος της πατραϊκής κοινωνίας. Με την σύζυγό του κατάφερε με αίσθημα ευθύνης να διατηρήσει το κύρος και τις αρχές μιας εφημερίδας που είχε και έχει αναγνωριστεί από το κοινό της και τους αναγνώστες της. Ο Σπύρος Δούκας που υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων ξεχώρισε για τις ικανότητές του, το ήθος, την αξιοπρέπεια και την αρχοντιά του.

Ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Βαγενάς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην σύζυγό του και τους οικείους του, όπως και στην «οικογένεια» της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Η απώλειά του είναι μεγάλη για τον κόσμο του περιφερειακού τύπου αλλά και για την τοπική κοινωνία.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος