Από τις 11 Σεπτεμβρίου

Ξεκινάει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων, σύμφωνα με νέα πρόσκληση που θα βγάλει η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΕΕΤΑΑ, για να δοθούν voucher σε οικογένειες παιδιών που έχουν νήπια από 4 ετών σε 13 Δήμους της χώρας που εξαιρέθηκαν τον Αύγουστο απ’ το πρόγραμμα υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Με τον τρόπο αυτό, οι οικογένειες παιδιών σε αυτούς τους 13 Δήμους, θ’ αποκτήσουν πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς με κρατική χρηματοδότηση, μέσω voucher.

Οι αιτήσεις σύμφωνα με την εγκύκλιο που θα βγει την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ΕΕΤΑΑ, στην ιστοσελίδα της (www.eetaa.gr) από την Τετάρτη 11 μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ τα οριστικά αποτελέσματα θ’ ανακοινωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου. Έτσι οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς θ’ αρχίσουν απ’ την 1η Οκτωβρίου.

Οι 13 Δήμοι που εντάσσονται στην νέα πρόσκληση είναι: Κομοτηνής, Παιανίας, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Μαραθώνα, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Κεντρικής Κέρκυρας, Μαλεβιζιου Ηρακλείου, Κω και Ρόδου.

Στόχος είναι να δοθούν vouchers στα νήπια των Δήμων αυτών μέσω του Προγράμματος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΕΕΤΑΑ.

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του συμπληρωματικού προγράμματος θα γίνει από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

ΠΗΓΗ

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος