Ο Δήμος Αγρινίου και πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει δράση με σύνθημα «Η πρώιμη Διάγνωση Σώζει. Ο Ειδικός Σώζει».

Η δράση θα περιλαμβάνει:

  • Συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας (Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου), την Τετάρτη 25/10/2017 (7:30-14:00) για την πρόληψη κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με Τεστ Παπανικολάου. Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί από επιστημονικό προσωπικό των Τμημάτων Μαιευτικής των Μονάδων Υγείας, σε ωφελούμενες ανασφάλιστες γυναίκες του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου.
  • Λειτουργία περιπτέρου, 10:00–13:00, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Του Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας, στο πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη, με διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση των γυναικών από εθελόντριες του συλλόγου, για τη σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση συλλόγων φορέων και των γυναικών, έτσι ώστε συντονισμένα να πληροφορηθεί κάθε γυναίκα της περιοχής, για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου και να ενθαρρυνθεί σε τακτικό προληπτικό έλεγχο.

«Η παρότρυνση των γυναικών για τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η σύνδεσή τους με τις δομές υγείας, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την νίκη κατά του καρκίνου των γυναικών» αναφέρει σε σχετικό μήνυμά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Καλαντζής.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος