Σήμερα, Παρασκευή 18 Μαΐου

Ο Δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο και την κίνηση πολιτών ΔΡΩ, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων με σειρά εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν την προβολή και την αξία του Μουσείου ως χώρο πολιτισμού.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και έχουν ως εξής:

Σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο

19:30 στην π. Τράπεζα Ελλάδος σε συνεργασία με το Λαογραφικό θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Βιντεοπροβολή με εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου και ομιλίες από την Πρόεδρο Μαίρη Χρυσικοπούλου και τη Γενική Γραμματέα Δέσποινα Αναγνωστοπούλου. Η κ. Ντία Ζαφείρη θα μιλήσει στη συνέχεια για την αξία του Μουσείου στη διατήρηση – συντήρηση και προβολή του λαϊκού πολιτισμού. Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακή μουσική και εδέσματα.

Σε συνεργασία με την κίνηση πολιτών ΔΡΩ
-18:45.Οργανωμένη περιήγηση σε κτίρια ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος στην πόλη. Στο κάθε κτίριο ένας ειδικός θα περιμένει τους επισκέπτες για να τους ενημερώσει για τα κτίρια αυτά.
-19:45.Περιήγηση με δίτροχα μέχρι το Αρχαίο Θέατρο Στράτου.
-20:45.Συζήτηση στη Γλυπτοθήκη του Καπράλου για τον ρόλο του σύγχρονου μουσείου.
-21.15.Έκθεση καλλιτεχνικών έργων στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγρινίου.
-21.30.Η ημέρα θα κλείσει με συναυλία των «Blues Bash» στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη ΔΡΩ στο [email protected] ή να επισκεφθείτε το site μας www.drw.gr.

Αποκτήστε το δωρεάν ηλεκτρονικό σας εισιτήριο μέσω του https://www.eventbrite.com/e/international-museum-day-2018-tickets-45948936506.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος