Νέο πακέτο παροχών θέλει να δώσει η Κυβέρνηση

Νέο πακέτο με έκτακτες και μόνιμου χαρακτήρα παροχές και φοροελαφρύνσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση με όχημα τα υπερπλεονάσματα, που συνολικά θα φθάσουν τα 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2022.

Στον κυβερνητικό σχεδιασμό περιλαμβάνονται παροχές ύψους 1,14 δισ. ευρώ για το 2019, τις οποίες το Μαξίμου θέλει να μοιράσει στους συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους με τη μορφή ενός «δώρου εορτών». Το «δώρο» μπορεί να λάβει ακόμα και το χαρακτήρα μόνιμου μέτρου και θα δίνεται τον Δεκέμβριο. Θα είναι ένα εφάπαξ ποσό που θα λαμβάνουν κάθε χρόνο οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι με τη μορφή του 13ου μισθού, χωρίς φυσικά να είναι στο ύψος των χρημάτων που δινόταν πριν τα μνημόνια.

Στο προεκλογικό καλάθι της κυβέρνησης περιλαμβάνονται ακόμα ελαφρύνσεις που συνολικά μπορούν να φθάσουν τα 4,6 δις. ευρώ και να απλωθούν μέχρι και το 2022.

Καθοριστική εξέλιξη για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι η επίσκεψη των επικεφαλής των Θεσμών, οι οποίοι από τη Δευτέρα 6 Μαΐου θα βρίσκονται στην Αθήνα στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Πάντως όσο το πρωτογενές πλεόνασμα συνεχίζει να αυξάνεται τόσο πιο κοντά βρίσκονται οι παροχές της κυβέρνησης, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό.

Πληροφορίες από aftodioikisi.gr

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος