Στην Πινακοθήκη του Δήμου

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος παρέλαβε την Μ. Τρίτη (3/4) από την κυρία Έλλη Δημητρίου Μακρή, δισέγγονη και απ’ ευθείας απόγονο του Δημητρίου Μακρή, πέντε οικογενειακά κειμήλια, προσωπικά αντικείμενα του οπλαρχηγού της Φρουράς της Εξόδου.

Τα αντικείμενα αυτά είναι: Ένα καριοφίλι, ένα γιαταγάνι με τα πολυποίκιλα εξαρτήματα στολίδια του, τρεις παλάσκες με τη ζώνη τους, ένα περιλαίμιο αλόγου και ένα ραβδί.

Η παράδοση και παραλαβή των πολύτιμων αντικειμένων, καθώς επίσης η υπογραφή της σχετικής δωρεάς, έγινε στην Πινακοθήκη του Δήμου μεταξύ του Νίκου Καραπάνου και της κυρίας Έλλης Μακρή, ενώ ταυτόχρονα έγινε και η τοποθέτησή τους σε ειδική προθήκη για την οποία είχε μεριμνήσει ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ευχαρίστησε θερμά την κυρία Μακρή για την δωρεά της που κοσμεί πλέον το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, ενώ ανακοίνωσε στην ίδια την πρόθεσή του για την διοργάνωση τιμητικής εκδήλωσης σύντομα, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης. Η συλλογή των αντικειμένων εκτίθεται ήδη στον δεύτερο όροφο της Πινακοθήκης, στην θεματική ενότητα του Οπλαρχηγού Δημητρίου Μακρή.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος