Εντατικοί και στοχευμένοι έλεγχοι για την παράνομη διακίνηση κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων και βεγγαλικών πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας, 13 συνολικά άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της πώλησης, εμπορίας, διάθεσης και κατοχής κροτίδων, παιδικών αθυρμάτων και βεγγαλικών.

Από τους δράστες, οι οκτώ ήταν ιδιοκτήτες ή προσωρινά υπεύθυνοι καταστημάτων, όπως περιπτέρων, παντοπωλείων, καταστημάτων δώρων και πωλούσαν στις επιχειρήσεις τους κροτίδες και παιδικά αθύρματα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε, ήταν ιδιώτες που κατείχαν, διέθεταν ή πωλούσαν πυροτεχνικά είδη.

Συνολικά κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας περισσότερα από 190.000 πυροτεχνικά είδη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία κροτίδες: 169.156 κροτίδες, 21.193 παιδικά αθύρματα και 27 βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.

Σημειώνεται ότι, φέτος κατά τη περίοδο των εορτών του Πάσχα, δεν αναφέρθηκαν στις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, τραυματισμοί ή θάνατος από χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και παιδικών αθυρμάτων.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος