Σταδιακά αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν στον Παναιτωλικό τα «μέτωπα» των παικτών που μένουν ελεύθεροι, όπου όσο περνά ο καιρός το τοπίο γίνεται όλο και πιο… καθαρό. Μέχρι σήμερα τα «σίγουρα» είναι η παραμονή των Κυριακίδη, Μάρκος Πάουλο και η αποχώρηση των Μουνιός, Μάκου.

Εκτός αυτών όμως, εξελίξεις αναμένονται άμεσα στο Αγρίνιο και με άλλους ποδοσφαιριστές, όπως ο Παπαδόπουλος, ο οποίος βοήθησε αρκετά τους λίγους μήνες που έμεινε στην ομάδα, αλλά δεδομένου ότι υπάρχει ο Μαρκόφσκι και ότι αναμένεται να αποκτηθεί ένας φορ, θα αποχωρήσει από το Αγρίνιο.

Σε ό,τι αφορά τους άλλους πορτιέρο, όπως γράφει το gazzetta, ο Καβουσάκης που αποκτήθηκε τον Γενάρη και ο Κολοβούρης που είναι από καιρό στην ομάδα δεν έπαιξαν φέτος ούτε λεπτό και δεν αποκλείεται αμφότεροι να αποχωρήσουν. Και αυτό γιατί όλα δείχνουν πως θα «ανέβει» ένας από την Κ-20 και κατά πάσα πιθανότητα θα αποκτηθεί κάποιος πιο «έτοιμος» για back up του Κυριακίδη.

Με τον Παπάζογλου έγινε η πρώτη κουβέντα, υπάρχει εκατέρωθεν καλή διάθεση και είναι πιθανό άμεσα να υπάρξουν – θετικές – εξελίξεις. Ο 27χρονος αμυντικός μετά τον τραυματισμό του έχει επανέλθει πλήρως και δείχνει σε θέση να προσφέρει πολλά.

Ο Κουτρομάνος είναι γέννημα θρέμμα της ομάδας και η πολύχρονη προσφορά του θα μπει στην «ζυγαριά». Αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική συζήτηση.

Τέλος ο Κούσας είναι η «σημαία» του Παναιτωλικού, αρχηγός για χρόνια και εκείνος που έμεινε στην ομάδα στα εύκολα και τα δύσκολα. Η περίπτωσή του είναι ιδιάζουσα και τα «καναρίνια» έχουν αποδείξει πως ξέρουν να τιμούν όσους «ματώνουν» την φανέλα. Αλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη που πέρσι έπαιξε στα 29 από τα 30 ματς πρωταθλήματος και συγκαταλέγεται στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Θα γίνει συζήτηση μαζί του με διάθεση για παραμονή.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος