Ποιμαντικές Δραστηριότητες σε Αγρίνιο και Αιτωλικό

Δύο νέες χειροτονίες και εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.

Α. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 και κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης χειροτόνησε στο βαθμό του πρεσβυτέρου τον μέχρι σήμερα διάκονο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Λαζούρα.

Απευθυνόμενος στον νέο ιερέα ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στην ακεραιότητα του χαρακτήρα και στο ιερατικό ήθος που θα πρέπει να έχει πάντοτε ο κληρικός.

Β. Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιτωλικού χοροστάτησε και ιερούργησε, την προηγουμένη Κυριακή, ο Μητροπολίτης, όπου τέλεσε και χειροτονία Διακόνου. Ο νέος διάκονος π. Νικόλαος Καραβάς, ο οποίος έχει καταγωγή από την περιοχή της Αμφιλοχίας και ζούσε επί χρόνια στον Πειραιά, έχοντας την ηλικία – συνταξιούχος σήμερα – σύντομα θα λάβει και τον β΄ βαθμό της Ιερωσύνης. Ως Πρεσβύτερος προορίζεται να τοποθετηθεί στα χωριά Αγράμπελον και Πρόδρομος της επαρχίας Ξηρομέρου, δύο ενορίες στις οποίες για χρόνια δεν υπήρχε ιερέας.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων του Πνευματικού -Νεανικού Κέντρου της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιτωλικού, στην κεντρική πλατεία, παραπλεύρως του Ι. Ναού. Η αίθουσα που δημιουργήθηκε θα στεγάσει τις διάφορες ευκαιρίες Συνάξεων και ομιλιών, κυρίως δε τα Κατηχητικά Σχολεία και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που αφορούν τη νεότητα.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος