Εντός Οκτωβρίου και Νοεμβρίου η έναρξη

Δύο νέες δράσεις ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας «Οδυσσέας» – ΟΚΑΝΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ξεκινά την υλοποίηση του Προγράμματος «Εποπτείας κι Εμψύχωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» και την «Ομάδα έργου συγγραφής του εγχειριδίου ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης ‘Χώμα & Νερό’ για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου».

Αναλυτικότερα:

1. Το Κέντρο «Οδυσσέας» ξεκινά την υλοποίηση του Προγράμματος Εποπτείας κι Εμψύχωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (κλειστή ομάδα επιλεγμένη από το Πρόγραμμα ‘ΑΘΗΝΑ’ Ι 2017-18) – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΑΘΗΝΑ ΙΙ’.

To Πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ ΙΙ έχει διάρκεια 7 μήνες (Νοέμβριος 2018-Μάιος 2019) και θα υλοποιείται πάντα ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ (την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα) και ώρα 16:00 – 20:00.

Η ομάδα είναι καθορισμένη και κλειστή κι αποτελείται από 30 Εκπαιδευτικούς Λειτουργούς (17 Πρωτοβάθμιας & 13 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).

ΣΤΟΧΟΙ:

Ενίσχυση & οριοθέτηση του επαγγελματικού ρόλου του εκπαιδευτικού
Εποπτεία στις δυσκολίες με τους μαθητές μέσα στο σχολικό περιβάλλον
Εποπτεία στη διαχείριση δυσκολιών με τους συνεργάτες – συναδέλφους
Σύνθεση & άμυνες: προσωπική & επαγγελματική ζωή
Εργαλεία προσωπικής αποσυμπίεσης & διαχείριση burnout

ΕΠΟΠΤΗΣ: Δρ. Αθανασία Δημητρίου, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ: Δευτέρα 5 Νοεμβρίου (16:00)
ΧΩΡΟΣ: Κέντρο Πρόληψης – Αίθουσα εκπαίδευσης (3ος όροφος)
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Κέντρου: 26410 55275 και 28770 (Ζάβρας Γιάννης) ή στέλνετε μήνυμα στο e-mail [email protected]


2. To Κέντρο «Οδυσσέας» ξεκινά την Ομάδα έργου συγγραφής του εγχειριδίου ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης ‘Χώμα & Νερό’ για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

H Oμάδα Έργου αποτελείται από 8 Εκπαιδευτικούς Λειτουργούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, (Νηπιαγωγούς, Δασκάλους Γενικής & Ειδικής Αγωγής), οι οποίοι θα συγγράψουν και θα εικονογραφήσουν το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ, εφόσον πρώτα το υλικό έχει ήδη εφαρμοστεί σε πειραματική ομάδα ελέγχου από τους ίδιους, με εποπτεία.

Με την ολοκλήρωση της συγγραφής, το ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ θα τυπωθεί και θα αποσταλεί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και στον ΟΚΑΝΑ για έγκριση, ώστε να αποτελεί ένα ‘Σταθμισμένο’ Εργαλείο Εργαστηρίων για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη για Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Επίσης, η Ομάδα Έργου θα προβεί σε δημόσια παρουσίαση του Εγχειριδίου στην τοπική εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο χρόνος ζωής της Ομάδας Έργου είναι 5 μήνες (Οκτώβριος 2018 – Φεβρουάριος 2019) , σε σύνολο 10 συναντήσεων. Οι 5 συναντήσεις θα γίνουν ημέρα Δευτέρα (16:00-19:00) και οι υπόλοιπες 5, ημέρα Σάββατο (17:30 -20:30).

ΕΠΟΠΤΗΣ: Δρ. Αθανασία Δημητρίου, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΠ
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ: Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 (16:00)
ΧΩΡΟΣ: Κέντρο Πρόληψης – Αίθουσα Ολομέλειας (1ος όροφος)

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος