Διήμερο εκπαιδευτικό και βιωματικό σεμινάριο σε λειτουργούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Διαχείριση πένθους και απώλειας»

Το Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «Οδυσσέας» – Ο.ΚΑ.ΝΑ., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας (Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων), θα υλοποιήσει διήμερο εκπαιδευτικό και βιωματικό σεμινάριο σε λειτουργούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα:«Διαχείριση πένθους και απώλειας».

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

  • η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευομένων σχετικά με την απώλεια και τους τρόπους διαχείρισής της
  • η υλοποίηση βιωματικών δράσεων μέσα στη σχολική τάξη με τη στήριξη και εποπτεία του Κέντρου Πρόληψης.

Το σεμινάριο θα διαπραγματευτεί θέματα που αφορούν στις έννοιες του θανάτου και γενικότερα της απώλειας, πώς αντιλαμβάνεται ένα παιδί το θάνατο ανάλογα με την ηλικία του, ποια τα στάδια του πένθους, διάκριση φυσιολογικού και παθολογικού πένθους, πώς πενθούν τα παιδιά, πώς στηρίζουμε το παιδί που θρηνεί, ποιος ο ρόλος του σχολείου στη διαχείριση της απώλειας.

Θα πραγματοποιηθεί στις 22/1 και 23/1/2018 (Δευτέρα & Τρίτη), ώρα 15.45-20.00, στην αίθουσα εκπαίδευσης του Κέντρου Πρόληψης (Φλώρας Καραπαπά 3, 3ος όροφος).

Μέγιστος αριθμός ατόμων: 25 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Υπεύθυνη Προγράμματος: Αρετή Μπαζάκα, Ψυχολόγος, MSc.

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε μόνο ηλεκτρονικά (κατεβάστε την αίτηση κάνοντας κλικ ΕΔΩ) στη διεύθυνση [email protected] από Δευτέρα 8/1 έως και Πέμπτη 18/1 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410 55275 και 26410 28770).

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Διημέρου ΕΔΩ.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος