Με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρας της Μαίας, 5 Μαΐου και τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα της Μητέρας, 14 Μαΐου, ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών Μαιευτών Εφετείου Πατρών, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση από τις μαίες και από άλλους επιστήμονες υγείας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Μαιευτών Εφετείου Πατρών, της 6η ΥΠΕ, του ΠΕΔΥ Μονάδας Υγείας Αγρινίου και του Δήμου Αγρινίου.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Καθηγητής Κυτταρολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Διαγνωστικής Κυτταρολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» Π. Καρακίτσος και ο Διδάκτορας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Α.Πουλιάκης.

Ανάμεσα στο μύθο και την πραγματικότητα, την Παρασκευή, 12 Μαΐου θα παρουσιαστεί μία ερωτική κωμωδία, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Αλμπέρτο Εσκανάζη, η οποία έρχεται να φωνάξει «ΠΑΜΕ» σε όλες τις γυναίκες που αξίζει να κοιτούν στα μάτια την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση. Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Αλμπέρτο Εσκενάζη και Μαρία Βουδούρη. Τον επίλογο της παράστασης ολοκληρώνει εκ μέρους της ΕΝΟΡΑΣΙΣ, με μία ομιλία γύρω από την Πρόληψη και Ενημέρωση η δημοσιογράφος-Διευθύντρια Λόγου κ Τέχνης UNESCO Πειραιώς κ Νήσων Κλέλια Χαρίση, τονίζοντας έτσι τη θερμή χειραψία ανάμεσα στην Επιστήμη και την Τέχνη, όταν μαζί πορεύονται πάνω στη σκηνή της ανθρώπινης Υγείας και Ύπαρξης ψιθυρίζοντας: » Κοίτα δυνατά στο φως… γίνε της Ψυχής Παλμός…»

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Αγρίνιο:

Παρασκευή 12 Μαΐου, 20:00, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, παράσταση «ΠΑΜΕ» σε σκηνοθεσία του Αλμπέρτο Εσκανάζη και της Μαρίας Βουδούρη.

Σάββατο 13 Μαΐου, 10:00-14:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΤτΕ, εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος τραχήλου της μήτρας, μύθοι και αλήθειες» για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου. Βασικός Ομιλητής ο Καθηγητής Πέτρος Καρακίτσος.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος