Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων με σκοπό του εορτασμού: «Τα μουσεία να γίνουν φορείς πολιτιστικών ανταλλαγών, για την ενίσχυση της μόρφωσης, για την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, για την ειρήνη και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς».

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων εορτάζεται κάθε χρόνο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Σε όλη την Ελλάδα, από 12 Μαΐου έως 20 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν από μουσεία και άλλους πολιτιστικούς φορείς εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες εκδηλώσεις που θα περιληφθούν σε ειδικό έντυπο που θα εκδώσει το Ελληνικό Τμήμα του ICOM.

Σε ό,τι αφορά το Αγρίνιο, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων θα εορταστεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος να διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα με τίτλο «Κένταυρος Νέσσος: Μια σήραγγα της Ιονίας Οδού» θα γίνει την Παρασκευή 18 Μαΐου και ώρα 9:00. Είσοδος ελεύθερη κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος