Γεμάτοι εμπειρίες επέστρεψαν από την έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ οι μαθητευόμενοι μάγειρες

Με το χάλκινο μετάλλιο και με πολλές εμπειρίες επέστρεψαν οι μαθητευόμενοι μάγειρες της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μαθητείας Μεσολογγίου από την έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018, που έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό, από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου 2018.

Στην έκθεση διοργανώθηκε το Greek Chef 2018, ο μεγαλύτερος διαγωνισμός μαγειρικής της χώρας, όπου συμμετέχουν επαγγελματίες, άλλα και μαθητές σχολών μαγειρικής σε διάφορες κατηγορίες.

Οι μαθητές της σχολής μαγειρικής του ΟΑΕΔ συμμετείχαν σε αρκετές κατηγορίες με σκληρό ανταγωνισμό από άλλες, δημόσιες, αλλά και ιδιωτικές σχολές μαγειρικής και κατάφεραν να διακριθούν και να αποσπάσουν θετικά σχόλια από τους κριτές.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κέρκυρας, Πελοποννήσου και Αττικής αλλά και διακεκριμένοι Έλληνες Chef. Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να προβάλει τα τοπικά προϊόντα, την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή και φυσικά τους καλύτερους μάγειρες και τα καλύτερα πιάτα!

Οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν οι:

  1. Σαγάνα Βασιλική και Τσιάρας Ευστάθιος στην κατηγορία: Γλυκό με γεύση σοκολάτας & φουντούκι
  2. Δόσιος Αλέξανδρος στην κατηγορία: Ζεστό πιάτο με κοτόπουλο συνοδευμένο από παραδοσιακό ζυμαρικό
  3. Ξυγκάς Κων/νος και Γκρέκας Αναστάσιος στην κατηγορία: Ζεστό πιάτο με χοιρινό
  4. Δημοπούλου Ελένη στην κατηγορία: Ζεστό πιάτο με χοιρινό
  5. Χριστοδουλάκης Παναγιώτης και Μπόκα Αρετή στην κατηγορία: Ζεστό πιάτο με χοιρινό
  6. Γιάννη Αικατερίνη και Μπιοτάκης Χρήστος στην κατηγορία: Δημιουργικό γλυκό με βάση το φύλλο
  7. Παπανικολάου Επαμεινώνδας και Παπανικολάου Θεόδωρος στην κατηγορία: Δημιουργικό πιάτο με ψάρι
  8. Τσάτσου Νικολέτα και Καπνιά Ειρήνη στην κατηγορία: Άγνωστα υλικά

Η Δημοπούλου Ελένη κατάφερε και απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της και μαζί με όλα τα παιδιά έλαβε εξαιρετικές κριτικές για τις δημιουργίες, αλλά και τον τρόπο που διαγωνίσθηκαν δίνοντας μια διάκριση στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Μαθητείας Μεσολογγίου!

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η σχολή μαγειρικής του ΟΑΕΔ κατακτά μετάλλιο στον διαγωνισμό Greek Chef, μιας και στην περσινή αντίστοιχη έκθεση οι μαθήτριες Κουτρομάνου Μαρία και Καρύτσα Γεωργία είχαν επιστρέψει με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές τους.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος