Για πραγματική αύξηση στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και Κοινωνικό Μέρισμα που θα δοθεί σε αδύνατους οικονομικά πολίτες ύψους 800 εκατ. ευρώ από 630 εκατ. που δόθηκαν πέρσι μιλά ο ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση για την κατανομή των 800 εκατ. ευρώ που προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός για δράσεις κοινωνικής προστασίας και οικονομικής ανάπτυξης, ένα ποσό αυξημένο σχεδόν 27% σε σχέση με τα 630 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν πέρυσι για την εφάπαξ ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, είπε ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Στην κοινωνική πολιτική «εξαντλούμε κάθε διαθέσιμο δημοσιονομικό περιθώριο … στο φετινό προϋπολογισμό μεγάλο μέρος της υπέρβασης των στόχων για το 2017 θα διατεθεί σε δράσεις κοινωνικής προστασίας και οικονομικής ανάπτυξης… έχει αποτυπωθεί στο προσχέδιο ένα ποσό της τάξης των 800 εκατ. ευρώ, για το οποίο είναι υπό συζήτηση το σε ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα κατανεμηθεί κάθε μέρος του».

Πέρυσι, η εφάπαξ επιπλέον «σύνταξη» ήταν 630 εκατ. ευρώ, θύμισε ο κ. Κουτεντάκης, για να δώσει ένα μέτρο σύγκρισης.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος