Πρακτική άσκηση από 22 καταρτιζόμενους του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου

Πρακτική άσκηση για την «Ασφαλή εκκένωση μετά από έκρηξη πυρκαγιάς στο χώρο του Κήπου των Ηρώων» πραγματοποίησαν οι 22 καταρτιζόμενοι του Δ’ εξαμήνου, της ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019.

Το σενάριο σχεδιάστηκε κι εκτελέστηκε απ’ τους ίδιους τους καταρτιζόμενους, στο πλαίσιο του μαθήματος «Αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών» με τη στήριξη κι εποπτεία του εκπαιδευτή Ιωάννη Σουλέ.

Σκοπός ήταν η εξοικείωσή τους με την έννοια της πρόληψης και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών και η ανάπτυξη της ικανότητάς τους να δρουν άμεσα και αποτελεσματικά για την προστασία του χώρου στον οποίο εργάζονται, των συλλογών που φυλάσσουν αλλά και του προσωπικού ή των επισκεπτών.

Το πρόγραμμα της άσκησης περιελάμβανε παρουσίαση του σχεδίου, κατανομή των ρόλων στους εμπλεκόμενους σπουδαστές και το πρακτικό μέρος, ενώ στο τέλος έγινε ο απολογισμός, ώστε να προκύψουν συμπεράσματα από την εμπειρία των καταρτιζόμενων.

Το σχέδιο δράσης στηρίχθηκε στις αρχές της βιωματικής μάθησης, η οποία αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο εκπαίδευσης που επεκτείνεται πέρα από τα θρανία, τα βιβλία, τη μετωπική διδασκαλία και την απομνημόνευση της ύλης…

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος