Σε αριθμό-ρεκόρ οι ενστάσεις

Σε αριθμό-ρεκόρ έχουν φτάσει οι ενστάσεις για την Προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, καθώς προσεγγίζουν τις 8.000. Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, ο τελικός αριθμός τους αναμένεται να προσδιοριστεί επακριβώς στα τέλη του Μαΐου οπότε και υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία «σκαναρίσματος», που βρίσκεται περίπου στη μέση (σ.σ. έχουν ελεγχθεί περί τις 4.000 ενστάσεις).

Κι αυτό γιατί κάποιες (σ.σ. συνήθως μικρός αριθμός) από τις ενστάσεις μπορεί να μην είναι έγκυρες ή να είναι διπλές και τριπλές.

Παράλληλα, καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, πηγές του ΑΣΕΠ τόνιζαν ότι «δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ποιας κατηγορίας οι ενστάσεις είναι οι περισσότερες», πρόσθεταν ωστόσο με νόημα ότι «είναι φυσικό λόγω του πλήθους των αιτήσεων, στην πλειοψηφία τους να αφορούν πρώτα απ’ όλα ΥΕ και στη συνέχεια ΔΕ».

Οι ενστάσεις αφορούν, κυρίως, συγκεκριμένες περιπτώσεις επιτυχόντων των προσωρινών πινάκων που οι ενιστάμενοι γνωρίζουν ότι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα. Για παράδειγμα οι ενστάσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, υποψήφιους ΥΕ που κατέχουν απολυτήριο Δημοτικού μετά το 1980, αλλά και άλλους τόσο ΥΕ όσο και ΔΕ που δεν έχουν εντοπιότητα.

Ο μεγάλος αριθμός των ενστάσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι στη συγκεκριμένη προκήρυξη, σε αντίθεση με αυτό που γίνεται στις υπόλοιπες, οι προσωρινοί πίνακες καταρτίσθηκαν μόνο με την ηλεκτρονική δήλωση των υποψηφίων και χωρίς κανέναν προέλεγχο των δικαιολογητικών, με αποτέλεσμα να παρατηρείται πληθώρα λαθών ή «λαθών».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος