Δυνατότητα να προσλαμβάνονται και οι επιλαχόντες των προσωρινών πινάκων

Νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να προσλαμβάνουν και τους επιλαχόντες των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το ΑΣΕΠ, οι φορείς διορισμού (ΟΤΑ και νομικά τους πρόσωπα) στην παρούσα φάση δεν μπορούν να πάρουν επιλαχόντες του διαγωνισμού τόσο σε περίπτωση που ο επιτυχών δεν αποδεχθεί, όπως έχει δικαίωμα, τη θέση όσο και αν δεν καλύπτει τις σχετικές προϋποθέσεις, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που θα τους ζητηθούν από τον φορέα: Τίτλος σπουδών, άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ακόμη και αποδεικτικό εντοπιότητας.

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση έρχεται να καλύψει αυτές τις περιπτώσεις, καθώς λόγω πολλών λαθών ή «λαθών» των επιτυχόντων αλλά και μη αποδοχής της θέσης, πολλοί δήμοι έχουν μείνει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας.

Οι Δήμοι έχουν βέβαια τον τελευταίο λόγο στην πρόσληψη από τους προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018, μέχρι και να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα. Με άλλα λόγια είναι στη διακριτική ευχέρεια των Δήμων και των υπόλοιπων φορέων που έχουν διοριστεί οι επιτυχόντες αν θα τους καλέσουν για εργασία ή όχι.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος