Πέρσι ο ΠΑΟΚ, φέτος η ΑΕΚ – Οι 480 που έγιναν… 1480 και η επικίνδυνη αφέλεια μόνο και μόνο για το… «βραβείο φιλοξενίας»

Μετά από δύο 24ωρα αλλεπάλληλων ανατροπών για τη φιλοξενία ή μη των φιλάθλων της ΑΕΚ στο γήπεδο του Παναιτωλικού, η εικόνα που τελικώς αφήνει το παιχνίδι με την Ένωση είναι αποκαρδιωτική για τον Τίτορμο. Ένα γήπεδο συνολικής χωρητικότητας περίπου 6.400 φιλάθλων «γέμισε» από περίπου 1.500 ΑΕΚτζήδες. Στην αρχή ήταν στην Θύρα 3, μετά γέμισε η αριστερή πλευρά της «μεγάλης» και μετά οι Ενωσίτες επεκτάθηκαν και στο άνω διάζωμα της «μικρής». Είχαν, λέει, εισιτήριο…

Την… αρχή είχε κάνει πέρσι ο ΠΑΟΚ, στον οποίο δόθηκαν σχεδόν… 3 θύρες του γηπέδου, για να μπορέσει να «χωρέσει» τον κόσμο του. Φέτος το ίδιο έγινε με την ΑΕΚ, προκειμένου η ΠΑΕ Παναιτωλικός να μην… «χαλάσει χατήρι» και να είναι φιλόξενη για τους αντίπαλους φιλάθλους.

Οι οποίοι… σεβάστηκαν την φιλοξενία αυτή υποστέλλοντας την σημαία του Παναιτωλικού μέσα στο γήπεδό του (έγινε τόσο από οπαδούς του ΠΑΟΚ πέρσι, όσο και από οπαδούς της ΑΕΚ φέτος)… Άραγε σε πόσους αρέσει έτσι η «έδρα του Παναιτωλικού»;

Οι 480 έγιναν… 1480 και οι αντιδράσεις που… έρχονται

«Παραχωρήθηκε η Θύρα 3 στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας (μέγιστος αριθμός 480 θέσεις) μετά από αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ» έλεγε η ΠΑΕ Παναιτωλικός στην ανακοίνωσή της για τα εισιτήρια. Οι 480, όμως, έγιναν… 1480. Και αυτό είναι ένα ζήτημα, στο οποίο οφείλει να δώσει απάντηση τόσο η ΠΑΕ όσο και η ΕΛ.ΑΣ.

Η επικίνδυνη αφέλεια τόσο της ΠΑΕ όσο και της ΕΛ.ΑΣ. για την συγκεκριμένη κατάσταση είναι ένα ζήτημα που χρήζει συζήτησης, ενώ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπάρξουν αντιδράσεις από τους οργανωμένους, οι οποίοι σκέφτονται ακόμη και την αποχή!

Το πρόβλημα δεν είναι η φιλοξενία των αντιπάλων

Το πρόβλημα σαφώς και δεν είναι η φιλοξενία των αντίπαλων φιλάθλων. Είναι αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση, η οποία «φωνάζει» με προειδοποιητικό ύφος για επεισόδια. Όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο του Παναιτωλικού το βράδυ του Σαββάτου (ή και πέρσι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ) θα διαπίστωσαν ότι η μη ύπαρξη επεισοδίων πριν ή κατά τη διάρκεια του ματς είναι απλά θέμα… τύχης. Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα πνεύματα άναψαν και η κατάσταση πήγε να ξεφύγει. 

Έγιναν άλλωστε μικρής έντασης επεισόδια μετά τη λήξη του αγώνα.

Η κατάσταση αυτή είναι ένα κρίσιμο θέμα, το οποίο πρέπει να συζητηθεί. Και η ΠΑΕ Παναιτωλικός, σε συνεργασία με την Αστυνομία, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να ελέγξουν τη μετακίνηση των αντιπάλων και να μην κάνουν «τα στραβά μάτια» στους υπεράριθμους φιλοξενούμενους, γιατί είναι θέμα χρόνου με τέτοια αφελή αντιμετώπιση να υπάρξουν επεισόδια, τα οποία αν ξεφύγουν… δεν μαζεύονται.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος