Πολλές εκπαιδευτικές δράσεις φέτος από την ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Μεσολογγίου

Με θετικό πρόσημο κλείνει το σχολικό έτος για την ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου. Η σχολή επέδειξε μεγάλη εξωστρέφεια τόσο σε τοπικό, αλλά και σ’ Εθνικό επίπεδο!

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου, διοργάνωσαν και συμμετείχαν σε πολλές εκπαιδευτικές δράσεις.

Η ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου το σχολικό έτος 2018-2019:

1. Συμμετείχε σε τέσσερις διαγωνισμούς. Στον διαγωνισμό μαγειρικής της γαλλικής πρεσβείας “MaziChef”, στον πανελλήνιο διαγωνισμό μαγειρικής της Εξποτρόφ “GreekChef 2019”, στον 11ο Διεθνή διαγωνισμό μαγειρικής που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και στον διαγωνισμό του Βρετανικού Συμβουλίου για τις κοινωνικές επιχειρήσεις.

2. Διοργάνωσε πέντε σεμινάρια. Σεμινάριο για το αυγοτάραχο από την επιχείρηση “Αυγοτάραχο Στέφου”, σεμινάριο με θέμα “Δεξιότητες Ζωής: Διαμορφώνοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες” από το Βρετανικό Συμβούλιο, εργαστηριακό σεμινάριο (workshop) από τον σεφ Κυριάκο Μπενάτο με θέμα το Brunch, εργαστηριακό σεμινάριο (workshop) από τον executive chef Γιώργο Χαρίτο, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης με θέμα την Κρητική Κουζίνα, σεμινάριο με θέμα “Ετικέτες Τροφίμων” από τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελισσαράτο Γεράσιμο.

3. Συνεργάστηκε με σχολεία της περιοχής για την προώθηση της τοπικής κουζίνας. Παρασκευή τοπικών εδεσμάτων με το ΣΔΕ Μεσολογγίου, παρασκευή βασιλόπιτας με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου, παρασκευή πασχαλινών κουλουριών με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού, επίσκεψη από το Γυμνάσιο Αιτωλικού στις εγκαταστάσεις του σχολείου και ενημέρωση για την λειτουργία των ΕΠΑΣ

4.Διοργάνωσε δύο ημέρες καριέρας με την αλυσίδα ξενοδοχείων Grecotel και με την Aristotelis Hotel Resort.

5.Συνεργάστηκε με τοπικούς φορείς. Συμμετοχή στην “5η γιορτή ελαίας” του Δήμου Αγρινίου με μπουφέ και ζωντανή επίδειξη μαγειρικής στο Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου, παράθεση μπουφέ στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου, παράθεση μπουφέ για την βράβευση των αθλητών στα πλαίσια του “Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Θυσίας 2019” συνδιοργανωμένο από το Πνευματικό Κέντρο Μεσολογγίου και τον Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου, συνεργασία για παρασκευές εδεσμάτων με τοπικές επισιτιστικές επιχειρήσεις στον πεζόδρομο του Μεσολογγίου για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, συνεργασία στην δράση Messolonghi by Locals για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, παράθεση μπουφέ στο Μουσείο Παλαμά μετά από πρόσκληση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για την εκδήλωση παρουσίασης των νέων γραμματοσήμων των Ελληνικών Ταχυδρομείων στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου, παρασκευή εδεσμάτων για το δείπνο που παρατέθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Ι.Π. Μεσολογγίου στα πλαίσια των Εορτών Εξόδου 2019.

6.Εξέδωσε βιβλίο συνταγών από τους απόφοιτους του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης.

Συνεχίζονται οι εγγραφές

Οι εγγραφές για την επόμενη χρονιά στα τμήματα Μαγειρικής Τέχνης και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων συνεχίζονται έως και το τέλος Αυγούστου.

Facebook: ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Μεσολογγίου
Instagram: mesologgichefs
Youtube: MesologgiChefs
Blog: http://mesologgichefs.blogspot.gr

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος