Ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη» που έγινε από 8 έως 14 Ιουνίου για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Αγρίνιο πραγματοποιώντας μια σειρά ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων. Στους χώρους των εκδηλώσεων υπήρχε «κοινωνικό καλάθι» στο οποίο συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η πρωτοβουλία αυτή είχε ως στόχο να ενισχύσει το «κοινωνικό παντοπωλείο» του Δήμου Αγρινίου στην προσπάθειά του, να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών.

Η εβδομάδα Εθελοντή Αιμοδότη αποτέλεσε εστία επαφών, συζητήσεων. Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων (8/6) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Συλλόγου στον ισόγειο χώρο του κληροδοτήματος Τσικνιά επί της οδού Δ. Βότση και Αναστασιάδη. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την τύχη να απολαύσουν ένα μουσικοκινητικό δρώμενο με θέμα «Εθελοντική Αιμοδοσία» από δεκάδες μικρά παιδιά με κόκκινα μπαλόνια στα χέρια, μαθητές του Κ.Δ.Α.Π. Φαντασία του Δήμου Αγρινίου.

Τη δεύτερή ημέρα (9/6) διοργανώθηκε 3 on 3 τουρνουά μπάσκετ «Τρίποντα Αγάπης» με τη συνεργασία της ΕΣΚΑΒΔΕ, για παίδες, κορασίδες, εφήβους και άνδρες στα Παπαστράτεια Εκπαιδευτήρια Αγρινίου. Πάνω από 150 νέοι συμμετείχαν στο τουρνουά και στους διαγωνισμούς ελευθέρων βολών και τρίποντων.

Την τρίτη ημέρα (11/6) ακολούθησε η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ιατρείο της Γαβαλούς σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γαβαλούς. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Επιτροπή Νέων έκανε αισθητή την παρουσία της στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση μέσω διανομής φυλλαδίων. Παράλληλα, λειτούργησε εικαστικό εργαστήρι, όπου μικρά παιδιά και έφηβοι ενημερώθηκαν, ζωγράφισαν και έγραψαν τα μηνύματά τους για την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Την τέταρτη μέρα (13/6) σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσικλέτας και την Τροχαία Αγρινίου, διοργανώθηκε μηχανοκίνητη πορεία και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στο διευρυμένο Δήμο του Αγρινίου με τελικό προορισμό την Πλατεία Δημάδη. Μια θεαματική πορεία αποτελούμενη από περίπου 40 μηχανές και 70 αναβάτες με καλή διάθεση και ζωντάνια ξεχύθηκε στους δρόμους της πόλης και μοίρασε αισιοδοξία.

Τέλος την σκυτάλη πήραν το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Κ.Δ.Α.Π. Φαντασία του Δήμου Αγρινίου και ο Σύλλογο Φίλων της Παράδοσης «Οι Ρίζες» και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα μοντέρνου και παραδοσιακού χορού αντίστοιχα.

Στις 14/6 Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Εθελοντή Αιμοδότη, με δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις. Τις πρώτες πρωινές ώρες διεξήχθη η κεντρική εθελοντική αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α. σε συνεργασία με το Σύλλογο Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Γονέων και Φίλων Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Πάνω από 80 συμπολίτες αιμοδότησαν και έδωσαν ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης. Το ίδιο βράδυ ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας συνεχίστηκε στην πλατεία Δημάδη. Την εκδήλωση άνοιξε το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «Παναγία Ελεούσα» που παρουσίασε ένα πρόγραμμα παραδοσιακών χορών. Ακολούθησε η παράδοση του κοινωνικού καλαθιού σε διοικητικό εκπρόσωπο του Δήμου Αγρινίου. Η βραδιά έκλεισε με έντεχνο – ροκ live από το μουσικό συγκρότημα «Banda-lows».

Τα έξοδα όλων των δράσεων προέρχονται από ιδιωτικούς πόρους και τη σημαντική υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου. Οι χορηγοί έχουν ανακοινωθεί στο blog του Συλλόγου.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος