Με πράξη-απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης (3/11) στο ΦΕΚ, έκλεισε το θέμα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων με αποτέλεσμα να φεύγει από τη μέση ακόμη ένα «προαπαιτούμενο» από τη λίστα. Υπενθυμίζεται ότι στα αεροδρόμια αυτά ανήκει και το αεροδρόμιο Ακτίου…

Η απόφαση της Κυβέρνησης παραχωρεί τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια στη γερμανική εταιρεία Fraport. Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ δεν υπάρχει κάποια αλλαγή και η σύμβαση θα γίνει βάσει των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στην γερμανική εταιρία. Το τίμημα που θα καταβάλει η εταιρεία ανέρχεται σε 1,23 δις.

Τα 14 αεροδρόμια είναι της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.

Η πράξη του υπουργικού συμβουλίου ορίζει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση προχωρά «στη συνυπογραφή από το Ελληνικό Δημόσιο των Σχεδίων Σύμβασης Παραχώρησης για την Αναβάθμιση, Συντήρηση, Διαχείριση και Λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει το ίδιο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις συμβάσεις».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος