Τι αποφάσισε το Ε.Κ.Α. στην πρόσφατη συνεδρίασή του

Συνεδρίασε την Δευτέρα 14 Μαΐου το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου (Ε.Κ.Α.), με τη συμμετοχή των προέδρων των σωματείων του. Αφού έγινε εκτενή συζήτηση για τις εξελίξεις και εκτιμήθηκε η δράση του προηγούμενου διαστήματος, αποφασίστηκε να παρθούν πρωτοβουλίες για την κλιμάκωση της πάλης μπροστά στην απεργία της 30ης Μαΐου.

Η εκτίμηση του Δ.Σ. είναι ότι η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει τον αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στην ανελέητη επίθεση που δέχεται από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ με τη στήριξη των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου – κουαρτέτου – κεφαλαίου. Αντίθετα βάζει πλάτη μ’ όλες της τις δυνάμεις, για να περάσουν οι σχεδιασμοί τους.

Η κήρυξη της απεργίας της 30ης Μαΐου πρέπει να αποτελέσει υπόθεση του ταξικού κινήματος προβάλλοντας τα αιτήματα συνολικά της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων αλλά και τα ιδιαίτερα της περιοχής.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε:

  • Να γίνουν άμεσα Δ.Σ. των σωματείων τη δύναμής του και να οργανωθεί η απεργία σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε κλάδο με συνελεύσεις και συσκέψεις.
  • Να καλέσει σε σύσκεψη όλους τους φορείς της περιοχής (ιδιωτικού – δημόσιου τομέα – ΕΒΕ- αγροτών- επιστημόνων) με θέμα « Οργάνωση της απεργίας 30 Μάη».
  • Να στηρίξει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων κι όλων των κλάδων.
  • Η απεργιακή συγκέντρωση να πραγματοποιηθεί ώρα 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Το Ε.Κ.Α. καταγγέλλει την επίθεση του Ισραήλ

Επίσης, το Δ.Σ. καταγγέλλει «το νέο αποτρόπαιο έγκλημα του κράτους δολοφόνου – τρομοκράτη του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Το έγκλημα αυτό είναι η συνέχεια των εγκλημάτων των ΝΑΤΟ- ΗΠΑ-Ε.Ε. στην Συρία και σε άλλα κράτη» αναφέρει το Ε.Κ.Α. και υπογραμμίζει:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που στηρίζει με κάθε τρόπο τις επιλογές των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, εμπλέκοντας το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Καλούμε την εργατική τάξη και το λαό να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση και να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τα συνδικάτα, ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης και του ιμπεριαλιστικού πολέμου και να απαιτήσουμε άμεσα να απεμπλακεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Να κλείσουν τώρα όλες οι Νατοϊκές βάσεις στη χώρα.

Να γυρίσουν όλες οι αποστολές που είναι στο εξωτερικό και συμβάλουν στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος