Την θεατρική παράσταση «Από πρώτο χέρι» με θέμα τα καπνά, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, θα παρουσιάσει το «Μικρό Θέατρο» Αγρινίου στις καπναποθήκες Παπαπέτρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παναγρίνεια 2015».

Μετά από την μεγάλη επιτυχία της παράστασης στην Αθήνα, η παράσταση επιστρέφει στο Αγρίνιο. Όσοι δεν πρόλαβαν να την παρακολουθήσουν αλλά και όσοι θα ήθελαν να τη ξαναδούν, θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν σε έναν ατμοσφαιρικό, γεμάτο μνήμες χώρο, στον προαύλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαπέτρου τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 20:00. Είσοδος Ελεύθερη.

Περιγραφή Παράστασης

Τρεις νέες ηθοποιοί, με υλικά τις πραγματικές μνήμες και αφηγήσεις των ανθρώπων, που εργάστηκαν είτε ως καπνεργάτες είτε ως αγρότες-καλλιεργητές στα καπνά του Αγρινίου, συνθέτουν μια παράσταση – ύμνο στον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων και στην πατρογονική γή. Γυρίζοντας στη ρίζα της πόλης και της φύσης τους αναζητούμε να θυμηθούν και να εμπνευστούν από το Σίσσυφο “πείσμα ζωής” αυτών των ανθρώπων που στην ουσία έχτισαν και “άνδρωσαν” τις πόλεις του καπνού, κάνοντας αυτές διάσημες μέσα από την ελληνική γή.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ του Μικρού Θεάτρου Αγρινίου– μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου – στο οποίο συμμετέχει ολόκληρη η πόλη με εικόνες, μνήμες, εμπειρίες, μαρτυρίες και κυρίως, με μυρωδιά – ψυχή καπνού.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθός σκηνοθέτη – σκηνικά, κοστούμια: Λίλη Κυριλή
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Αντώνης Μίκροβας
Φωτισμοί – Ήχοι: Δημήτρης Κολοβός
Φωτογράφιση: Βαγγέλης Πατσιαλός
Βίντεο παράστασης: myagrinio
Παίζουν: Κατερίνα Καραδήμα, Μαντώ Κεραμυδά, Δανάη Σπηλιώτη
Παραγωγή: Μικρό Θέατρο Αγρινίου
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κατερίνα Καραδήμα

kammenos6

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος