Απετράπη νέος πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στο Αγρίνιο από το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή», με δυναμική παρουσία πολιτών, φορέων και κινημάτων στα Δικαστήρια την Τετάρτη (11/10). Το Σωματείο, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί όλους και δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του.

Καταγγέλλει δε «το ενορχηστρωμένο σχέδιο λασπολογίας και κατασυκοφάντησης των κινημάτων ανά την Ελλάδα, ότι δήθεν εμπλέκεται σε απαγωγές εφοπλιστών – επιχειρηματιών, ότι προπηλακίζει και βιαιοπραγεί εναντίον Συμβολαιογράφων, ότι δήθεν παρεμποδίζει τον πλειστηριασμό μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν πάρει τεράστια δάνεια και τους γλιτώνουμε τις πισίνες και τις μεζονέτες».

Καταγγέλλει επίσης την εκούσια συνδιαλλαγή με τον Πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ελλάδος (Ρούσκα, υπόδικο για το Παραδικαστικό Νο 2) και την προσπάθεια της συγκυβέρνησης και όλων των υπολοίπων, να αρχίσουν μια ώρα αρχύτερα τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

«Το Σωματείο μας, σε όλα αυτά έχει να δώσει μια δυναμική απάντηση παλεύοντας και αποτρέποντας πλειστηριασμούς (ηλεκτρονικούς και μη), πιέζοντας τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους για διαρκή αποχή από τους πλειστηριασμούς, αλλά και στις γειτονιές από το κύμα των εξώσεων που αναμένεται. Το Σωματείο μας όπως και όλα τα Κινήματα ανά την Ελλάδα, έχουμε σύμμαχο την λαϊκή πλειοψηφία που στηρίζει τον αγώνα μας και σπάει τις φοβίες τους και τα κλειστά στόματα. Το Σωματείο μας καλεί όλους τους πολίτες να δίνουν δυναμικά το παρόν στις αποτροπές πλειστηριασμών, στις εξώσεις, αλλά και στις διακοπές ρεύματος και νερού, γιατί είναι υπόθεση όλων μας» αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο.

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος