Τι λέει ο Δήμος Αγρινίου για τις απεντομώσεις

Εργασίες απεντόμωσης σε διάφορα σημεία (υπονόμους, φρεάτια, εγκαταλειμμένα κτήρια), που αποτελούν σημαντικές εστίες μόλυνσης και αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία, πραγματοποίησε -όπως κάθε χρόνο- ο Δήμος Αγρινίου. Οι εργασίες ψεκασμού ανατέθηκαν σε ανάδοχο, ο οποίες τις πραγματοποίησε επαναλαμβανόμενα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος διευκρινίζει μεταξύ άλλων:

«Ο Δήμος Αγρινίου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ανέθεσε σε ανάδοχο ο οποίος πραγματοποίησε επαναλαμβανόμενα τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο τους απαραίτητους ψεκασμούς στα φρεάτια της πόλης του Δήμου Αγρινίου και ιδιαίτερα στα φρεάτια του κέντρου της πόλης για την καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων υγειονομικής σημασίας.

Οι αυξημένες θερμοκρασίες και η αυξημένη ηλιοφάνεια είναι σημαντικοί παράγοντες που οδηγούν σε άμεση αύξηση των επιβλαβών εντόμων σε επαγγελματικούς χώρους, ειδικότερα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφετέριες, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία κ.ά.) που είναι ευαίσθητοι σε προσβολές από κατσαρίδες, μυρμήγκια και ποντίκια. Οι καταστηματάρχες για τον έλεγχο των επιβλαβών εντόμων πρέπει να ελέγχουν τακτικά τις εγκαταστάσεις τους και να προβαίνουν σε συνδυαστικές εργασίες απεντόμωσης όπως προβλέπεται από το νόμο.»

Ενεργειακό Νόρα Καρατσικάκη - Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος